ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Radisson: Δύο νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

Radisson: Δύο νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

Την περαιτέρω διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων που λειτουργεί στην Ελλάδα με τα σήματά της εξετάζει η Radisson Hotel Group. Σήμερα τα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά και διαχειρίζεται είναι πέντε, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να προσθέσει άλλα δύο στο χαρτοφυλάκιό της. Πρόκειται για δύο ακόμη μονάδες στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο βρίσκεται σε διαδικασία για να προχωρήσει σε συμφωνίες και με ξενοδοχεία στην Πάτρα, δεύτερη μονάδα στην Κρήτη, και ειδικότερα στο Ηράκλειο, και μία στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό το τελευταίο είναι το τρίτο στάδιο της ανάπτυξής της στην Ελλάδα, αποκαλύπτουν πηγές της εταιρείας με τις οποίες επικοινώνησε η «Κ» ενόψει των εγκαινίων των δύο νέων αθηναϊκών μονάδων της που έρχονται να προστεθούν στη μία που ήδη λειτουργεί. Εξάλλου, σε δημόσια δήλωσή του ο Elie Younes, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και παγκόσμιος διευθυντής ανάπτυξης του ομίλου Radisson, μίλησε χθες για «περισσότερες δυνατότητες επέκτασης σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες και τους επενδυτές μας».

Η Radisson Hotel Group λειτουργεί σήμερα πέντε ξενοδοχεία και θέρετρα στην Ελλάδα: το Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα, το Radisson Blu Beach Resort στη Μίλατο Κρήτης, το Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη, το Radisson Blu Euphoria Resort στη Μύκονο και το Radisson Resort Plaza στη Σκιάθο.

Δύο ακόμη ξενοδοχεία θα ανοίξουν τους αμέσως επόμενους μήνες: Το ένα είναι το Radisson RED Mitropoleos Square Athens, το πρώτο που θα λειτουργεί υπό το brand Radisson RED στην Ελλάδα και το οποίο θα ανοίξει έως τα τέλη του έτους. Πρόκειται για μονάδα που αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα λειτουργήσει ως μονάδα βραχυχρόνιων μισθώσεων με εξυπηρετούμενα διαμερίσματα. Ωστόσο αποφασίστηκε τελικά να ανοίξει ως κανονικό ξενοδοχείο προκειμένου να βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο αλλά και τις μελλοντικές συνθήκες της αγοράς. Υπενθυμίζεται πως όταν είχε ανακοινωθεί πως θα άνοιγε ως μονάδα εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων είχαν προκληθεί σοβαρές αντιδράσεις δεδομένου ότι θα πρόσφερε ολοκληρωμένες υπηρεσίες φιλοξενίας αλλά υπό το καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, που έχει περισσότερο ευέλικτες κανονιστικές προβλέψεις αλλά και λιγότερο κοστοβόρες υποχρεώσεις.

Το δεύτερο ξενοδοχείο που αναμένεται να ανοίξει έως τα τέλη του 2023 και ειδικότερα τον Νοέμβριο είναι το The Social Kolonaki Athens Hotel, που βρίσκεται στην οδό Βουκουρεστίου, στην καρδιά της Αθήνας, και θα είναι το πρώτο branded ξενοδοχείο στον συγκεκριμένο δρόμο. Πρόκειται για επταώροφο ξενοδοχείο με 24 ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένης μίας προεδρικής, ενώ θα φιλοξενεί και ένα μοντέρνο εστιατόριο και μπαρ στο ισόγειο με δυνατότητες private dining. Το δε λόμπι του ξενοδοχείου είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε να μπορεί να φιλοξενεί καλλιτεχνικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News