Business & Finance Τετάρτη 3/08/2022, 12:03
Β' ΤΡΙΜΗΝΟ

Airbnb: Έκρηξη στις παγκόσμιες κρατήσεις – Οι ψηλότερες τιμές στήριξαν τα έσοδα

Airbnb: Έκρηξη στις παγκόσμιες κρατήσεις – Οι ψηλότερες τιμές στήριξαν τα έσοδα

Ακόμη πιο εμφανής γίνεται μέσω των αποτελεσμάτων της Airbnb η πλήρης ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου μετά την πανδημία, αφού ήδη από το δεύτερο τρίμηνο του έτους κατέγραψε ρεκόρ κρατήσεων. Μάλιστα, το ρεκόρ φάνηκε να είναι αποτέλεσμα συσσωρευμένης ζήτησης, καθώς στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, ο πιο προσοδοφόρος μήνας ήταν ο Απρίλιος, με τους ταξιδιώτες σε Ευρώπη και Βόρειο Αμερική να κλείνουν νωρίς δωμάτια στους αγαπημένους τους εγχώριους και διεθνείς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν χθες αργά το βράδυ μετά το κλείσιμο της Wall Street, για την συγκεκριμένη περίοδο οι κρατήσεις ξεπέρασαν τις 103 εκατ. διανυκτερεύσεις και εμπειρίες. Σύμφωνα με την εταιρεία τουλάχιστον οι μισές κρατήσεις διήρκεσαν περισσότερο από μία εβδομάδα. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι πολύ μεγάλη αύξηση, της τάξης του 25% σε ετήσια βάση, καταγράφηκε στις κρατήσεις 28 ημερών και άνω. Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, αυτού του είδους οι κρατήσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Παράλληλα, ήταν το πιο προσοδοφόρο β’ τρίμηνο που έχει καταγραφεί στην ιστορία της αμερικανικής εταιρείας, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 2,1 δισ. δολάρια, εν μέρει λόγω των υψηλότερων τιμών φέτος.

Τα αποτελέσματα ήταν πιο ισχυρά στις ΗΠΑ παρά στην Ευρώπη, όπου τα ταξίδια έχουν μεν ανακάμψει από την πανδημία, αλλά επιβαρύνονται από διάφορους παράγοντες όπως η ασθενέστερη βρετανική λίρα.

Παρότι οι ανακοινώσεις της Airbnb «έκλεισαν» με αισιοδοξία τον κύκλο των εταιρικών αποτελεσμάτων των εταιρειών της Σίλικον Βάλει, οι επενδυτές δεν φάνηκε να ικανοποιούνται, αφού οδήγησαν τη μετοχή σε απώλειες. Αυτό που δυσαρέστησε τον επενδυτικό κόσμο ήταν το γεγονός ότι ο ρυθμός κρατήσεων επιβραδύνθηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο σε σχέση με τον Απρίλιο. Βέβαια αυτό ήταν ν μέρει αποτέλεσμα της αναστάτωσης στα αεροδρόμια, ιδίως στις ΗΠΑ.

Η μετοχή διολίσθησε έως και 8%, παρότι η εταιρεία ανακοίνωσε την πρώτη επαναγορά μετοχών στην ιστορία της, αξίας 2 δισ. δολαρίων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανάκαμψη ρεκόρ για το Airbnb στην Ελλάδα

Γερμανοί, Βρετανοί και Γάλλοι «ψήφισαν» Ελλάδα το 2021 – Οι δαπάνες των τουριστών στη χώρα

Έκρηξη της ζήτησης για Airbnb στα ελληνικά νησιά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News