ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Accor στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.)

Πράσινο φως για την ανέγερση νέου ξενοδοχείου στην Πατησίων. Πώς θα είναι.

Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Accor στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.)

Η πανδημία δεν κατάφερε να εξαϋλώσει τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να υλοποιούν νέα έργα στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί το νέο ξενοδοχείο που πρόκειται να κατασκευαστεί επί των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 55 και Μάρνη στην Αθήνα, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Τριαντείου Τεχνικής Σχολής.

Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Accor στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.)-1

Σύμφωνα με πληροφορίες του Moneyreview.gr, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) άναψε, πρόσφατα, το πράσινο φως για την ανέγερση ξενοδοχείου που θα βρίσκεται υπό τη διαχείριση του ομίλου Accor, φέροντας το brand Ibis Style. Θα έχει δυναμικότητα 327 δωματίων και 637 κλινών, αποτελώντας επένδυση 30 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα του 2022.

Κατά πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο του ΚΣΝΜ ενέκρινε, ομόφωνα, την επικαιροποιημένη μελέτη που κατέθεσαν οι επενδυτές, εξέλιξη σημαντική για την πορεία της συγκεκριμένης ανάπτυξης, ιδίως εάν ληφθεί υπόψη ότι, αρχικά, το έργο δεν κατάφερε να λάβει το πράσινο φως.

Η αναθεωρημένη μελέτη της ανάπτυξης περιλαμβάνει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες,  την οπισθοχώρηση του τελευταίου ορόφου του ξενοδοχείου που θα καταλαμβάνει εννέα επίπεδα, ώστε η όψη του τελευταίο επίπεδο να «δένει» με τα γειτονικά διατηρητέα κτήρια και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Αυτό είναι το νέο ξενοδοχείο της Accor στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.)-2

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η αρχιτεκτονική του κτηρίου, που θα σχεδιάσει το γραφείο Pavlos Ninios Architects, θα αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα εκλεκτικού μοντερνισμού, ενώ μεγάλη σημασία έχει δοθεί στον φωτισμό ανάδειξης, στην χρωματική παλέτα και στην αρμονική ένταξη του ξενοδοχείου στον πολεοδομικό ιστό.

Το ακίνητο συνολικής επιφάνειας 1.900 τ.μ. έχει μισθωθεί από το 2016 στη γαλλική εταιρεία Boissee Finances για χρονικό διάστημα 25 ετών με δυνατότητα 25ετούς παράτασης.

Το κτήριο θα υλοποιηθεί μέσω της Hellas Museum Hotel, η οποία ελέγχεται από την Boissee Finances που διαθέτει κεφάλαια άνω των 100 εκατ. ευρώ και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διαχείριση ξενοδοχείων και εγκαταστάσεων αναψυχής. Όπως και από τις γαλλικές εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων Dadmaster και Simar με έδρα στο 17ο  και 14 διαμέρισμα των Παρισίων, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News