Business & Finance Κυριακή 30/05/2021, 10:56
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Μόνο το 10% των ξενοδοχείων έχει ανοίξει – Θολή η εικόνα

Τουρισμός: Μόνο το 10% των ξενοδοχείων έχει ανοίξει – Θολή η εικόνα

 Για τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου μεταθέτουν οι φορείς και επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας τις εκτιμήσεις τους για σημαντικές ροές τουριστών στην Ελλάδα από τις αγορές του εξωτερικού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάνουν λόγο για έναν μηδενικό Μάϊο αλλά και έναν υποτονικό Ιούνιο σε ό,τι αφορά τις ελεύσεις ξένων επισκεπτών. Όπως μάλιστα σημειώνει στο πρακτορείο η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Χριστίνα Τετράδη λίγες ημέρες μετά το επίσημο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού μόλις το 10% των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας έχει ανοίξει τις πύλες του, με τους περισσότερους επιχειρηματίες να έχουν αναβάλλει το άνοιγμα τους για τα μέσα Ιουνίου. 

Για την αντιπρόεδρο του ΞΕΕ είναι αδήριτη ανάγκη η Ελλάδα να γίνει πράσινη στον επιδημιολογικό χάρτη του ECDC, αφού όπως εξηγεί, ο διεθνής ταξιδιώτης που θα θελήσει άμεσα να ταξιδεύσει επιλέγει προορισμό, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν σε κάθε χώρα. Ημερομηνία σημαντική καταγράφεται η 7η Ιουνίου, όπου στη Μεγάλη Βρετανία, θα ανακοινωθεί μεταξύ άλλων αν η Ελλάδα από πορτοκαλί γίνει πράσινη για τους Βρετανούς.

Aπό την πλευρά του και ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Ρόδου, Μιχάλης Μαρκόπουλος εκτιμά ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει ξεδιαλύνει η θολή εικόνα που επικρατεί τώρα. Στην Ρόδο μέχρι σήμερα, αναφέρει, έχουν ανοίξει 25 ξενοδοχεία από τα 650 και δεν είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν όλα φέτος.

Υποτονική παραμένει και η κατάσταση στην Κρήτη, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκο Χαλκιαδάκη να τονίζει στο ΑΠΕ ότι στο Ηράκλειο έχει ανοίξει το 25% των ξενοδοχειακών μονάδων του νομού με τους περισσότερους ξενοδόχους να έχουν προγραμματίσει το άνοιγμα των μονάδων τους τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News