Business & Finance Τρίτη 25/05/2021, 15:18
BUSINESS & FINANCE

Πόρτο Καρράς: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το Master Plan

Πρόβλεψη για 7άστερο ξενοδοχείο

Πόρτο Καρράς: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το Master Plan

Την έναρξη κλειστού διαγωνισμού για τη λήψη προτάσεων, οι οποίες αφορούν την πλήρη ανάπτυξη της συνολικής έκτασης του Πόρτο Καρράς, ανακοίνωσε ο Όμιλος Belterra του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρείας, η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή προ-επιλεγμένων διεθνών αρχιτεκτονικών εταιρειών, με εμπειρία σε υπηρεσίες master-planning, αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, καθώς και εξειδίκευση σε μελέτες διαμόρφωσης προορισμών ως mixed-use resorts.

Το επενδυτικό πλάνο της Belterra περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της συνολικής έκτασης 18.000 στρεμμάτων, με πρόβλεψη και διερεύνηση ανάπτυξης 7άστερων ξενοδοχειακών μονάδων, διαμόρφωσης περιοχής ιδιωτικών κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, Καζίνο, Οινοποιείο, Μαρίνα και αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και άλλες δραστηριότητες και facilities. 

«Το όραμα της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας είναι η δημιουργία του νέου κορυφαίου προορισμού της Μεσογείου, με προσφορά μοναδικών εμπειριών φιλοξενίας ύψιστης ποιότητας, με πρόβλεψη λειτουργίας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους» αναφέρει, επίσης, η Belterra.

Βάσει του μακροχρόνιου προγραμματισμού του έργου, το πρώτο στάδιο λήψης των αρχικών προτάσεων Master Plan ολοκληρώνεται τον Αύγουστο, με τα επόμενα βήματα να προβλέπουν την ανάθεση συνέχισης των μελετών βάσει της αρχιτεκτονικής καθώς και της περιβαλλοντικής αξιολόγησης των αρχικών προτάσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι η Belterra του κ. Σαββίδη απέκτησε το Πόρτο Καρράς έναντι 205 εκατ. ευρώ από την Τεχνική Ολυμπιακή της οικογένειας Στέγγου. Η επαναλειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News