Business & Finance Πέμπτη 14/03/2024, 08:23
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτα»: Η άνοδος των ταξιδιών απόλυτης χαλάρωσης 

«Δεν θέλω να σκέφτομαι τίποτα»: Η άνοδος των ταξιδιών απόλυτης χαλάρωσης 

Μακριά από τα ταξίδια με γεμάτο πρόγραμμα και περιπέτειες που θα ανέβαιναν και στους πιο δημοφιλείς λογαριασμούς στο Instagram, φαίνεται πως κατευθύνονται όλο και περισσότεροι τουρίστες, οι οποίοι αναζητούν την ηρεμία, σε μέρη θέα το ηλιοβασίλεμα και ένα ποτό στο χέρι.

Οι εν λόγω ταξιδιώτες, σημειώνουν πως έχουν ανάγκη από ένα πραγματικό διάλειμμα, για να ξεκουραστούν και γεμίσουν τις μπαταρίες τους, κατά τη διάρκεια της άδειάς τους. Στις διακοπές τους δεν κάνουν καμία απολύτως δραστηριότητα και δεν έχουν προγραμματίσει τίποτα πριν φτάσουν στον προορισμό τους, κάτι που το συνεχίζουν και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Η Lorraine Sanders έχει πάει για σαφάρι στη ζούγκλα της Νότιας Αφρικής, έχει εξερευνήσει το Μάτσου Πίτσου και έχει ταξιδέψει με ένα σακίδιο στην Ταϊλάνδη. Η ίδια σχεδόν δεν αναγνώρισε τον εαυτό της, όταν εκείνη και ο σύντροφός της επέλεξαν το επόμενο ταξίδι τους να είναι σε ένα all-inclusive θέρετρο.

Αλλά εν μέσω του άγχους σχετικά με τη διαχείριση της καριέρας τους και των τεσσάρων παιδιών τους, το να παίρνουν μηδενικές αποφάσεις για πέντε ημέρες αποδείχθηκε ότι ήταν ακριβώς αυτό που χρειάζονταν, λέει η Sanders στη Wall Street Journal.

Αλλαγή προτεραιοτήτων

Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι λένε ότι οι πελάτες που αναζητούν ένα διάλειμμα στρέφονται σε κρουαζιέρες και θέρετρα all-inclusive για να μην μπουν στον κόπο του προγραμματισμού. Η Carnival σημείωσε για πρώτη φορά αύξηση στους επιβάτες κρουαζιέρας το τελευταίο τρίμηνο του 2023, συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2019.

Οι διακοπές σε ξενοδοχεία all-inclusive είχαν στο παρελθόν τη φήμη των φθηνών διακοπών με άφθονο αλκοόλ και πολύ φαγητό. Αλλά τώρα, οι ξενοδοχειακές εταιρείες ξοδεύουν πολλά χρήματα για το άνοιγμα και την αναβάθμιση νέων ακινήτων, ώστε να έχουν μια αίσθηση πολυτέλειας.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία βλέπουν όλο και περισσότερους πελάτες να ακολουθούν την τάση της απόλυτης χαλάρωσης.

«Σοκαρίστηκα με τον αριθμό των κρατήσεων που είχαμε από το 2023 που αφορούσαν πράγματα όπως χαλάρωση στην παραλία και γευσιγνωσία σοκολάτας αντί για περιηγήσεις με ελικόπτερο και καταδύσεις σε βράχια», λέει ο Shane Mahoney, ιδρυτής ενός ταξιδιωτικού γραφείου που οργανώνει πολυτελή ταξίδια.Οπως λέει, τον περασμένο χρόνο, περίπου το 80% των πελατών είπε πως «θέλει απλώς να χαλαρώσει».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ανέκαμψε η διαδικτυακή φήμη της Ελλάδας – Τι «κέρδισε» τους τουρίστες

Ξενοδοχεία: Στην Αθήνα τα φθηνότερα δωμάτια έναντι ανταγωνιστικών προορισμών

Τουρίστες: Παραμένουν ικανοποιημένοι, παρά την αύξηση της κίνησης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News