Business & Finance Παρασκευή 29/09/2023, 14:26
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε ποιον ελληνικό προορισμό οι τουρίστες γυμνάζονται περισσότερο από τους ντόπιους

Σε ποιον ελληνικό προορισμό οι τουρίστες γυμνάζονται περισσότερο από τους ντόπιους

Υπάρχουν εκείνοι που όταν πηγαίνουν διακοπές, δεν βάζουν ποτέ στη βαλίτσα αθλητικά ρούχα, υπάρχουν εκείνοι που βάζουν και όντως τα χρησιμοποιούν, και υπάρχουν και εκείνοι, που κάνουν την προσπάθεια, αλλά τελικά γυρίζουν πίσω με τα αθλητικά ρούχα αφόρετα. 

Οι τελευταίοι, ίσως να έκαναν γυμναστική, αν απλώς διάλεγαν ένα διαφορετικό προορισμό. 

Πιο συγκεκριμένα, τα δεδομένα από εφαρμογές άσκησης, που παρακολουθούν τις φυσικές τοποθεσίες και το ιστορικό αναζήτησης των χρηστών, δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες τείνουν να είναι πιο ενεργοί σε ορισμένες τοποθεσίες, περισσότερο από άλλες.

Η εφαρμογή γυμναστικής Strava δείχνει ότι οι ταξιδιώτες ασκούνται περισσότερο όταν επισκέπτονται μικρότερες πόλεις στην Ευρώπη. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφαρμογής, η οποία έχει 100 εκατομμύρια χρήστες σε 195 χώρες, οι ταξιδιώτες αθλούνται σε μεγαλύτερο βαθμό μάλιστα από τους ντόπιους, στις εξής περιοχές:

1. Σπλιτ, Κροατία
2. Δωδεκάνησα, Ελλάδα
3. Λάγος, Πορτογαλία
4. Λας Πάλμας, Ισπανία
5. Nord-Aurdal, Νορβηγία

Όλες είναι ζεστές, παράκτιες τοποθεσίες της νότιας Ευρώπης, με εξαίρεση τη Nord-Aurdal, η οποία αποτελεί μέρος της περιοχής Valdres της Νορβηγίας – ένα σημαντικό πόλο έλξης για τους λάτρεις της υπαίθρου που τους αρέσει η πεζοπορία, η ποδηλασία, το ψάρεμα και το σκι. Ο μικρός δήμος περίπου 6.400 κατοίκων βρίσκεται περίπου 110 χιλιόμετρα δυτικά του Λιλεχάμερ, που φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1994.

Αντίθετα, τα στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι οι ταξιδιώτες είναι λιγότερο δραστήριοι, σε σύγκριση με τους ντόπιους, σε μέρη της Καραϊβικής και της Κεντρικής Αμερικής, και συγκεκριμένα:

1. Τρινιντάντ και Τομπάγκο
2. Δομινικανή Δημοκρατία
3. Φιλιππίνες
4. Βενεζουέλα
5. Κόστα Ρίκα

Για όσους δυσκολεύονται να ασκηθούν στις διακοπές, ίσως φανεί παρηγορητικό ότι ακόμη και οι δραστήριοι ταξιδιώτες τείνουν να χαλαρώνουν από τις συνηθισμένες ρουτίνες τους, εκείνες τις μέρες. Σχεδόν τέσσερις στους 10 δρομείς μείωσαν τους χρόνους τρεξίματός τους κατά τουλάχιστον 30% στις καλοκαιρινές τους διακοπές το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Strava.

Κρατήσεις μαθημάτων γυμναστικής στο εξωτερικό

Τα δεδομένα από μία άλλη εφαρμογή γυμναστικής, την ClassPass δείχνουν πού εγγράφονται οι Αμερικανοί για μαθήματα γυμναστικής όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2023, οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ, έκαναν τις περισσότερες κρατήσεις για μαθήματα — όχι σε μεγάλες δημοφιλείς πόλεις όπως το Παρίσι και το Λονδίνο — αλλά στις:

1. Λισαβόνα, Πορτογαλία
2. Μόντρεαλ, Καναδάς
3. Κοπεγχάγη, Δανία
4. Στοκχόλμη, Σουηδία
5. Μαδρίτη, Ισπανία
6. Βαρκελώνη, Ισπανία
7. Δουβλίνο, Ιρλανδία
8. Τορόντο, Καναδάς
9. Βανκούβερ, Καναδάς
10. Βερολίνο, Γερμανία

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης: 

Ταξίδια: Οι top10 προορισμοί στο εξωτερικό για τους Έλληνες το καλοκαίρι

Τα διαβατήρια σε μερικά χρόνια θα είναι άχρηστα- Πώς θα ταξιδεύουμε; 

Αυτή είναι η λίστα με τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία στον κόσμο- Ποιο ελληνικό είναι ανάμεσά τους; 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News