Business & Finance Τρίτη 18/07/2023, 10:42
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Travel + Leisure: Τα 7 ελληνικά νησιά που μπήκαν στα 15 καλύτερα της Ευρώπης

Travel + Leisure: Τα 7 ελληνικά νησιά που μπήκαν στα 15 καλύτερα της Ευρώπης

Μεταξύ των 15 καλύτερων νησιωτικών προορισμών στην Ευρώπη βρίσκεται ξανά η Πάρος στα φετινά Travel + Leisure World’s Best Awards, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση της λίστας. Η αξιολόγηση έγινε με βάση τα εξής κριτήρια: φυσικά αξιοθέατα/παραλίες, δραστηριότητες/αξιοθέατα, εστιατόρια/φαγητό, άνθρωποι/φιλικότητα και αξία.

Σύμφωνα με τα κριτήρια αυτά η βαθμολογία των ελληνικών νησιών διαμορφώθηκε ως εξής:

  • Πάρος (3η θέση) με βαθμολογία 92,47
  • Ρόδος και Δωδεκάνησα (5η θέση) με βαθμολογία 90,67
  • Σαντορίνη (8η θέση) με βαθμολογία 89,51
  • Μήλος (9η θέση) με βαθμολογία 89,33
  • Κρήτη (11η θέση) με βαθμολογία 88,68
  • Μύκονος (13η θέση) με βαθμολογία 86,74
  • Κέρκυρα και Ιόνια Νησιά (14η θέση) με βαθμολογία 86,32

Σημειώνεται ότι στην κορυφή της λίστας με συνολική βαθμολογία 94,33 βρέθηκε η Μαδέρα στην Πορτογαλία, ενώ στη δεύτερη θέση το νησί Σκάι και ολόκληρο το σύμπλεγμα των Εβρίδων στη Σκωτία με βαθμολογία 94,13.

Travel + Leisure: Τα 7 ελληνικά νησιά που μπήκαν στα 15 καλύτερα της Ευρώπης-1
Μαδέρα, φωτ. shutterstock

Χαμηλότερα στη λίστα βρίσκονται οι Αζόρες στην Πορτογαλία, το Χβαρ και οι Δαλματικές Ακτές στην Κροατία, η Σικελία στην Ιταλία, η Κύπρος (η οποία ισοβάθμισε με τη Μήλο), η Σαρδινία στην Ιταλία και το Κάπρι στην Ιταλία.

Travel + Leisure: Τα 7 ελληνικά νησιά που μπήκαν στα 15 καλύτερα της Ευρώπης-2
Χβαρ,φωτ. shutterstock

Σχολιάζοντας τη σημαντική διάκριση του νησιού ο Δήμαρχος της Πάρου Μάρκος Κωβαίος τόνισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο: «Μετά την πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήσαμε μέσω του Trip Advisor όπου η Πάρος συγκέντρωσε συντριπτικά καλές κριτικές σε όλα τα επίπεδα των υπηρεσιών της από τους ίδιους τους επισκέπτες της, έρχεται ένα ακόμα σημαντικό γεγονός, αυτή τη φορά από τους αναγνώστες του Travel+Leisure που επισφράγισαν με την ψήφο τους τη μεγάλη επιτυχία του νησιού μας σε επίπεδο δημοφιλίας και αναγνώρισης.

Σε μια εποχή που το στοίχημα κάθε τουριστικού προορισμού είναι η ικανοποίηση των επισκεπτών του ώστε να διασφαλιστεί η επανάληψη της επίσκεψης, οι διακρίσεις αυτές μας εδραιώνουν την πίστη ότι είμαστε σε καλό δρόμο και λειτουργούμε αποτελεσματικά στο πλαίσιο της προσέγγισης ποιοτικών στόχων. Και επειδή τα κριτήρια αναφέρονται σε αξία και φιλικότητα σε συνδυασμό με τα ενδιαφέροντα του νησιού, θεωρώ ότι αποτελούν τρανή απόδειξη ότι ο ανθρώπινος παράγοντας, χάρη στον επαγγελματισμό των κατοίκων, συνέβαλε και συμβάλλει στην παγκόσμια αναγνώριση του τόπου μας».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Tα 10 Airbnb που ονειρεύονται οι Έλληνες

Το φόρεμα που πετάει στη Σαντορίνη είναι μία βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων

Το καλύτερο πολυτελές ξενοδοχείο της Ευρώπης βρίσκεται στην Ελλάδα – Το top 25

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News