Business & Finance Τρίτη 14/02/2023, 09:38
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TUI: Πάνω από τα επίπεδα του 2019 οι κρατήσεις για το καλοκαίρι

TUI: Πάνω από τα επίπεδα του 2019 οι κρατήσεις για το καλοκαίρι

Ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα οι κρατήσεις της TUI για το καλοκαίρι του 2023, με τον tour operator να ενισχύει τις προβλέψεις για μια ισχυρή σεζόν, παρότι ο υψηλός πληθωρισμός πλήττει το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.

Όπως ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο, ο όγκος των κρατήσεων από την αρχή του έτους ξεπέρασε τα επίπεδα του 2019, λόγω της ζήτησης από ταξιδιώτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Οι τιμές είναι επίσης υψηλότερες σε σχέση με τα επίπεδα όπου βρίσκονταν πριν από την πανδημία.

 «Η στρατηγική μας είναι σαφής: Ποιότητα, πειθαρχία στο κόστος και μερίδιο αγοράς», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της TUI, Sebastian Ebel, σύμφωνα με το Bloomberg. «Η γρήγορη εφαρμογή της στρατηγικής έχει αποτέλεσμα, η δυναμική των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2023 είναι ενθαρρυντική».

Η TUI επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της, καθώς η ακρίβεια σπρώχνει τους καταναλωτές σε πακέτα διακοπών που περιλαμβάνουν τις πτήσεις, τη διαμονή, τις μεταφορές με λεωφορείο και το φαγητό, ώστε να κρατήσουν υπό καλύτερο έλεγχο το κόστος του ταξιδιού τους.

Μια καλή καλοκαιρινή σεζόν θα βοηθήσει την TUI στην προσπάθειά της να ανακάμψει από την πανδημία του κορωνοϊού. Η εταιρεία  ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι θα αποπληρώσει το υπόλοιπο από το πακέτο διάσωσης που έλαβε, μέσω αύξησης κεφαλαίου η οποία θα πραγματοποιηθεί αργότερα φέτος.

Στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, η TUI εμφάνισε ζημίες ύψους 153 εκατ. ευρώ, έναντι 274 εκατ. ευρώ το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η Ελλάδα πέμπτη στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων ταξιδιωτών

Με το «δεξί» ο τουρισμός στο 2023 – Πολύ καλή η ροή των «early bookings»

Σχεδιάζεις ταξίδι μέσα στο 2023; Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για φθηνά εισιτήρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News