Business & Finance Πέμπτη 16/12/2021, 10:00
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Παράταση για τις γονικές παροχές – Τι λέει η τροπολογία

Παράταση για τις γονικές παροχές – Τι λέει η τροπολογία

Ένα επιπλέον μήνα χρονικό περιθώριο έχουν οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν τις γονικές παροχές τους. Πρόκειται όμως για παράταση υπό… προϋποθέσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε τη σχετική τροπολογία στη Βουλή η οποία προβλέπει ότι όσοι κάνουν τη δήλωση μέχρι το τέλος του χρόνου (σ.σ τη δήλωση μεταβίβασης η οποία από την Δευτέρα θα γίνεται ηλεκτρονικά υποχρεωτικά), θα μπορούν με τις σημερινές αντικειμενικές αξίες να κάνουν τις γονικές παροχές και όχι με αυτές που θα ενεργοποιηθούν από την 1/1/2022.

Τι αναφέρει η εισηγητική έκθεση της τροπολογίας για την παράταση των γονικών παροχών

Εν όψει της αλλαγής των τιμών του αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού αξίας ακινήτων από 1.1.2022, κρίνεται σκόπιμη η αντιμετώπιση των δυσχερειών που ανακύπτουν λόγω του πλήθους των μεταβιβάσεων που πραγματοποιούνται στο τέλος του έτους 2021.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση παρέχεται η δυνατότητα σύνταξης συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με επαχθή αιτία, δωρεά ή γονική παροχή και μετά την ημερομηνία έναρξης ισχύος των νέων αντικειμενικών αξιών, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2022, με βάση τις αντικειμενικές αξίες και τους συντελεστές που ισχύουν κατά την 31η Δεκεμβρίου 2021, υπό την προϋπόθεση ότι οι οικείες δηλώσεις υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Διαβάστε επίσης: 

Δηλώσεις γονικών παροχών: Η ηλεκτρονική υποβολή και η υποχρεωτικότητα σε χρόνο… ρεκόρ

Στο myProperty οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών από 13/12

Γιατί θα αλλάζουν χέρια πάνω από 1.000 ακίνητα ημερησίως μέχρι το τέλος του χρόνου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News