Business & Finance Τρίτη 4/06/2024, 10:51
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες και νευρικότητα

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες και νευρικότητα

Υποχωρούν σήμερα Τρίτη οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς επικρατεί νευρικότητα και επιφυλακτικότητα ενόψει της απόφασης νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ την Πέμπτη.

Μετά τη χθεσινή άνοδο για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,41% στις 517,7 μονάδες, ο γερμανικός DAX βρίσκεται στο -0,47% και στα επίπεδα των 18.520 μονάδων, ενώ ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,56% στις 7.954,4 μονάδες. Ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου διολισθαίνει κατά 0,48% στις 8.223 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει απώλειες 0,84% στις 34.378,3 μονάδες. 

Μια μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης από τα επίπεδα ρεκόρ θεωρείται σχεδόν βέβαιη από την κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης, μετά τις σχευτικές διαβεβαιώσεις από τους αξιωματούχους της ΕΚΤ, αλλά το τι θα ακολουθήσει παραμένει αμφίβολο, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός δείχνει να επιταχύνεται.

Οι τιμές καταναλωτή στην περιοχή αυξήθηκαν κατά 2,6% σε ετήσια βάση τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, έναντι 2,4% τους δύο προηγούμενους μήνες.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Wall Street έκλεισε χθες με μεικτά πρόσημα και το ενδιαφέρον σήμερα θα επικεντρωθεί στα στοιχεία για την αγορά εργασίας – τη μηνιαία έκθεση JOLTS – η οποία προβλέπεται να δείξει ότι οι νέες θέσεις εργασίας υποχωρούν σε χαμηλά τριών ετών.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της GSK plc ενισχύεται οριακά μετά από πτώση άνω του 9% τη Δευτέρα, αφού ένας Αμερικανός δικαστής επέτρεψε να προχωρήσουν χιλιάδες αγωγές που ισχυρίζονται ότι το φάρμακο Zantac προκάλεσε καρκίνο, προκαλώντας βαρύ πλήγμα για τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία.

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News