Business & Finance Παρασκευή 8/03/2024, 22:45
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Πιο ρεαλιστικές τώρα οι προβλέψεις για μία τιμή στα 100.000 δολάρια

Bitcoin: Πιο ρεαλιστικές τώρα οι προβλέψεις για μία τιμή στα 100.000 δολάρια

Έπειτα από καιρό έντονης αμφισβήτησης, οι προβλέψεις για το Bitcoin στα 100.000 δολάρια αρχίζουν να φαίνονται σαν μια ρεαλιστική πιθανότητα στην αγορά oψιόν. 

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα εκτινάχθηκε σήμερα σε νέο ιστορικό υψηλό άνω των 70.000 δολαρίων, κλείνοντας ένα σερί επτά εβδομάδων άνω του 70%.

Στην αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης, ο αριθμός των εκκρεμών συμβολαίων για δικαιώματα προαίρεσης αγοράς με τιμές στα 80.000 δολάρια και 100.000 δολάρια έχει αυξηθεί κατά περίπου 12% το καθένα τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Amberdata.

«Πιστεύω ότι ένα επίπεδο στα 80.000 δολάρια έως τα τέλη του μηνός δεν είναι κάτι τρελό. Τα ETFs έχουν ανοίξει την πόρτα για ακόμη περισσότερους μικροεπενδυτές», αναφέρει ο Leo Mizuhara, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αποκεντρωμένης πλατφόρμας διαχείρισης ενεργητικού Hashnote. 

Source: Amberdata
Changes in open interest over the last 24 hours by strike price.Source: Amberdata

Το τελευταίο κύμα ζήτησης αυξάνει την πιθανότητα ενός πιο βιώσιμου ράλι τώρα σε σχέση με την προηγούμενη Τρίτη, όταν το βασικότερο κρυπτονόμισμα ξεπέρασε το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ που είχε γίνει στα τέλη του 2021. Η χαμηλότερη αστάθεια και μόχλευση, όπως φαίνεται στις αγορές δικαιωμάτων προαίρεσης και μελλοντικής εκπλήρωσης, υποδηλώνουν ότι η σημερινή κίνηση της τιμής οφείλεται περισσότερο στη ζήτηση από την αγορά spot. Οι μικροεπενδυτές τείνουν να αγοράζουν tokens στην αγορά μετρητών αντί να χρησιμοποιούν παράγωγα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της μόχλευσης.

Η τρέχουσα αύξηση της τιμής του bitcoin φαίνεται να είναι πιο άμεση, καθώς η αγορά είναι πολύ πιο «υγιής», με χαμηλότερη μόχλευση σε σύγκριση με την Τρίτη, δήλωσε ο Luke Nolan, ερευνητικός συνεργάτης στον διαχειριστή στοιχείων cryptos, CoinShares.

Το ετήσιο επιτόκιο χρηματοδότησης για τα διαρκή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin στο Binance, που αποτελεί βασικό δείκτη για τη μόχλευση στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, ήταν περίπου 57% στις 1:30 μ.μ. στη Νέα Υόρκη. Το ποσοστό χρηματοδότησης ανέβηκε σε περισσότερο από 100% την Τρίτη. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News