Business & Finance Δευτέρα 11/12/2023, 10:52
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές και στάση αναμονής

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές μεταβολές και στάση αναμονής

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας ενόψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί μόλις κατά 0,01% με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να ενισχύεται κατά 0,5% ενώ απώλειες άνω του 1% καταγράφει ο κλάδος εξόρυξης. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,02%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,17% και ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,3%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης των blue chips έκλεισε με κέρδη την περασμένη εβδομάδα, ενώ σε νέο υψηλό για το έτος έκλεισε  ο S&P 500 στη Wall Street.
Στα μακροοικονομικά νέα, κυριάρχησε η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ που έδειξε απρόσμενη πτώση της ανεργίας, ενώ ανθεκτική αποδεινύεται η  οικονομική δραστηριότητα σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν για το καταναλωτικό κλίμα εν μέσω αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού, πυροδοτώντας ελπίδες για ένα πολυπόθητο σενάριο «ήπιας προσγείωσης» της αμερικανικής οικονομίας.

Νωρίτερα, με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές. Οι κινεζικές μετοχές διολίσθησαν μετά τα στοιχεία που έδειξαν επίμονες αποπληθωριστικές πιέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, λόγω της αδύναμης εγχώριας ζήτησης. Αντιθέτως, οι ιαπωνικές μετοχές σημείωσαν άλμα καθώς αυξήθηκαν τα στοιχήματα ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας μπορεί να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News