Business & Finance Δευτέρα 8/05/2023, 10:56
ΑΓΟΡΕΣ

Μικρή άνοδος και στάση αναμονής στις ευρωαγορές

Μικρή άνοδο καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει περισσότερων εταιρικών αποτελεσμάτων, μακροοικονομικών στοιχείων και την απόφαση της τράπεζας της Αγγλίας εντός της εβδομάδας

Μικρή άνοδος και στάση αναμονής στις ευρωαγορές

Μικρή άνοδο καταγράφουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει περισσότερων εταιρικών αποτελεσμάτων, μακροοικονομικών στοιχείων και την απόφαση της τράπεζας της Αγγλίας εντός της εβδομάδας. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας προκειμένου να αποσαφηνιστεί πως θα προχωρήσει η Fed με τη νομισματική πολιτική.

Στον απόηχο των ισχυρών απωλειών την περασμένη εβδομάδα εν μέσω των νέων επιτοκιακών αυξήσεων και των ανησυχιών για τον τραπεζικό τομέα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,09% και διαμορφώνεται στις 466,12 μονάδες. 

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο γερμανικός DAX κινείται οριακά θετικά 0,01% στις 15.962,6 μονάδες και στη Γαλλία ο CAC κερδίζει μόλις 0,14% στις 7.433,62 μονάδες.

Στην Ιταλία ο MIB ενισχύεται κατά 0,12%, ενώ ειδικότερα η Banca Monte Dei Paschi σημείωνε νωρίτερα άνοδο άνω του 2% μετά από μια έκθεση που θέλει το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών να είναι ανοιχτό στη μείωση του μεριδίου του. 

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι κλειστό λόγω της αργίας για την στέψη του Καρόλου το Σάββατο.

Οι αγορές στην Ασία κατέγραψαν κέρδη με εξαίρεση την Ιαπωνία καθώς τα πρακτικά νομισματικής πολιτικής του Μαρτίου έδειξαν ότι τα μέλη της κεντρικής τράπεζας ανησυχούν σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News