Business & Finance Δευτέρα 12/12/2022, 08:34
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mega-deal στη βιοτεχνολογία: Η Amgen εξαγοράζει την Horizon Therapeutics

Mega-deal στη βιοτεχνολογία: Η Amgen εξαγοράζει την Horizon Therapeutics

Την εξαγορά της Horizon Therapeutics, σε αποτίμηση περίπου 26 δισ. δολαρίων, συμφώνησε η Amgen, στο μεγαλύτερο deal του αμερικανικού κολοσσού της βιοτεχνολογίας έως τώρα.

Η Amgen προσέφερε περίπου 116,5 δολάρια για κάθε μετοχή της Horizon, σύμφωνα με το Bloomberg, με την τιμή αυτή να είναι περίπου 20% υψηλότερη σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Horizon, στα 97,29 δολάρια, την Παρασκευή.

Το deal αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Η μετοχή της Horizon έχει σημειώσει άνοδο 24% από τις 29 Νοεμβρίου, όταν αποκάλυψε ότι η Amgen, η Sanofi και μια μονάδα της Johnson & Johnson βρίσκονταν σε προκαταρκτικές συνομιλίες για πιθανή εξαγορά της. Αυτό ανέβασε την κεφαλαιοποίησή της στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια, ωθώντας τη Sanofi να υποχωρήσει την Κυριακή, όπως είχε κάνει και η J&J νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η Amgen έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 149 δισ. δολαρίων, έχοντας σημειώνει άνοδο 24% φέτος.

Με έδρα στο Δουβλίνο και τη μετοχή της να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο Nasdaq, η Horizon παράγει περίπου τις μισές από τις ετήσιες πωλήσεις της, ύψους 3,6 δισ. δολαρίων, από το Tepezza, μια θεραπεία για μια επώδυνη αυτοάνοση πάθηση που ονομάζεται θυρεοειδική οφθαλμική νόσος.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News