Business & Finance Τετάρτη 30/11/2022, 09:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Ανοδικά οι τιμές εν μέσω αβεβαιότητας για ΟΠΕΚ+ και Ρωσία 

Πετρέλαιο: Ανοδικά οι τιμές εν μέσω αβεβαιότητας για ΟΠΕΚ+ και Ρωσία 

Αύξηση καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου στις διεθνείς αγορές για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς στοιχεία της αγοράς δείχνουν σημαντική μείωση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ και οι επενδυτές αναμένουν τη συνάντηση του ΟΠΕΚ+ κατά την οποίο αναμένεται να αποφασιστεί μείωση της παραγωγής. 

H τιμή του αμερικανικού αργού κατέγραψε αύξηση 2,5% στα 79 δολάρια το βαρέλι. Το American Petroleum Institute εκτιμά πως τα αποθέματα των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά σχεδόν 8 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τα επίσημα στοιχεία αναμένονται αργότερα σήμερα. 

Η συνάντηση του ΟΠΕΚ+ θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου και αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι χώρες που συμμετέχουν στο καρτέλ θα συμφωνήσουν σε νέα μείωση της προσφοράς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα πριν από την εφαρμογή των κυρώσεων της ΕΕ στις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου, αν και ακόμη δεν έχει καθοριστεί το πλαφόν. 

Το αργό έχει υποχωρήσει κατά 9% αυτό τον μήνα λόγω των ανησυχιών για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση που θα οδηγήσει σε μείωση της ενεργειακής ζήτηση. Οι αναλυτές επίσης παρακολουθούν την Κίνα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News