Business & Finance Κυριακή 28/08/2022, 08:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Βήματα προς εθνικοποίηση της Gazprom Germania

Γερμανία: Βήματα προς εθνικοποίηση της Gazprom Germania

Στη δημιουργία εταιρείας συμμετοχών, η οποία θα αναλάβει την ενδεχόμενη εθνικοποίηση της Gazprom Germania, προχώρησε η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Welt am Sonntag.

Η Gazprom Germania είναι η θυγατρική της ρωσικής Gazprom και ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε τον Απρίλιο. Τότε, η αρμόδια εποπτική αρχή της Γερμανίας είχε διαβεβαιώσει πως θα διαχειρίζεται την εταιρεία, που δραστηριοποιείται στην εμπορία, την αποθήκευση και τη μεταφορά αερίου, προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ευρώπης.

Η εταιρεία συμμετοχών, με διακριτικό τίτλο Securing Energy for Europe Holding GmbH (SEEHG), θα είναι υπεύθυνη για τις επενδύσεις της εταιρείας, σημειώνει το ρεπορτάζ της Welt, που επικαλείται κυβερνητικό έγγραφο. Τη διεύθυνσή της θα αναλάβουν δύο δικηγόροι του γραφείου CMS Hasche Sigle, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας ανέφερε ότι είναι ενήμερο για την ίδρυση της εταιρείας συμμετοχών, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για προληπτικό μέτρο ενόψει ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης της γερμανικής θυγατρικής της Gazprom.

Πρόκειται για «εντελώς προληπτικό» σχήμα που προς το παρόν είναι απλώς άδειο «εταιρικό νομικό κέλυφος», εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου στη Welt.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Στήριξη στη Gazprom Germania ώστε να διασφαλιστεί ο εφοδιασμός με φυσικό αέριο

Gazprom Germania: Στα 5 δισ. ευρώ το κόστος διακοπής ανεφοδιασμού από την Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News