Business & Finance Κυριακή 17/07/2022, 13:23
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: «Χάρτα» δικαιωμάτων για τους επιβάτες των αεροπλάνων

Βρετανία: «Χάρτα» δικαιωμάτων για τους επιβάτες των αεροπλάνων

Εγκύκλιο με τα δικαιώματα όσων ταξιδεύουν με αεροπλάνα, εξέδωσε σήμερα Κυριακή η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί να βοηθήσει τους επιβάτες να λάβουν γνώση των δικαιωμάτων τους, σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν προβλήματα στα αεροδρόμια μετά την εκτεταμένη αναταραχή που έχει ξεσπάσει φέτος.

Οι μεγάλες ουρές και οι ακυρωμένες πτήσεις που έχουν προκληθεί από τις ελλείψεις προσωπικού στα αεροδρόμια και στις αεροπορικές εταιρείες έχουν προκαλέσει χάος. Μια χαοτική κατάσταση που έχει αναγκάσει τις αεροπορικές εταιρείες να προβούν σε περικοπές στα δρομολόγιά τους, την ίδια ώρα που καταβάλουν προσπάθειες να ανταποκριθούν στην εκτίναξη της ζήτησης μετά την πανδημία.

Η νέα εγκύκλιος δίνει κατευθύνσεις στους επιβάτες, ούτως ώστε να ξέρουν τι να κάνουν εάν βρεθούν αντιμέτωποι με ακυρώσεις, καθυστερήσεις ή απωλέσουν τις αποσκευές τους, ενώ περιλαμβάνονται οδηγίες για το πώς να κάνουν παράπονα σε περίπτωση που αισθάνονται ότι έχουν αδικηθεί.

«Οι επιβάτες αξίζουν αξιόπιστες υπηρεσίες και να αποζημιωθούν σωστά εάν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως πρέπει. Oι χαοτικές σκηνές που έχουμε δει στα αεροδρόμια είναι απαράδεκτες», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. «Η νέα εγκύκλιος  θα βοηθήσει να δώσει στους επιβάτες του Ηνωμένου Βασιλείου ηρεμία καθώς απολαμβάνουν την ελευθερία να ταξιδεύουν, είτε για διακοπές, είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για να επισκεφτούν αγαπημένα πρόσωπα», συμπλήρωσε.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση δημοσίευσε ένα σχέδιο στήριξης 22 σημείων για την αποφυγή περαιτέρω διαταραχών. Ανάμεσα στα σημεία αυτά συμπεριλαμβανόταν η εντολή προς στις αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν «ρεαλιστικά» καλοκαιρινά δρομολόγια. Παράλληλα υποσχέθηκε να επιταχύνει τους ελέγχους ασφαλείας και επί του παρόντος δηλώνει ότι πλέον αυτοί επεξεργάζονται σε «χρόνο ρεκόρ».

Την περασμένη εβδομάδα το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να σταματήσουν την πώληση εισιτηρίων για καλοκαιρινές αναχωρήσεις και περιόρισε τον αριθμό των επιβατών που πετούν από τον πιο πολυσύχναστο κόμβο της Βρετανίας σε 100.000 την ημέρα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News