Business & Finance Δευτέρα 11/07/2022, 08:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σάλος από τα Uber Files και τις σχέσεις της εταιρείας με πολιτικούς

Σάλος από τα Uber Files και τις σχέσεις της εταιρείας με πολιτικούς

H Uber προσπάθησε να επηρεάσει πολιτικούς και αγνόησε νόμους στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επεκταθεί διεθνώς από το 2013 έως το 2017, όπως προκύπτει από έγγραφα που διέρρευσαν.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα Uber Files, τα οποία στηρίζονται σε περισσότερα από 124.000 έγγραφα που ήρθαν στα χέρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Consortium of Investigative Journalists, η εταιρεία είχε βοήθεια στις προσπάθειές της από πολιτικούς μεταξύ των οποίων ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Οι αποκαλύψεις αφορούν την περίοδο που CEO της Uber ήταν ο συνιδρυτής της, Τράβις Καλάνικ και περιγράφουν έως πού έφτασε η εταιρεία για να επεκταθεί σε πόλεις-κλειδιά, όπως το Παρίσι.

Σε ανακοίνωσή της, η Uber δεν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αλλά εστίασε στις αλλαγές που έχει κάνει από το 2017, όταν CEO ανέλαβε ο Ντάρα Κοσρουσάχι. Όπως είπε, ο σημερινός CEO έχει μεταμορφώσει την εταιρεία, κάνοντας την ασφάλεια πρώτη της προτεραιότητα.

«Όταν λέμε ότι η Uber είναι μια διαφορετική εταιρεία σήμερα, το εννοούμε κυριολεκτικά: Το 90% των σημερινών υπαλλήλων της Uber ήρθαν αφότου ο Ντάρα έγινε CEO», αναφέρει  η ανακοίνωση.

Ο Μακρόν φαίνεται να βοήθησε ιδιαίτερα την Uber όσο ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, όπως φαίνεται από τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Καλάνικ, τα οποία δημοσίευσε η Le Monde. Υπήρξαν συνολικά τέσσερις συναντήσεις ανάμεσα στους δύο και μία μυστική συμφωνία ανάμεσα σε στελέχη της Uber και Γάλλους πολιτικούς, σύμφωνα με την εφημερίδα.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS