Business & Finance Τρίτη 8/02/2022, 15:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Uber: Πώς σχεδιάζει να υπενθυμίζει στους πελάτες να φορούν ζώνη ασφαλείας

Uber: Πώς σχεδιάζει να υπενθυμίζει στους πελάτες να φορούν ζώνη ασφαλείας

Στη χρήση της τεχνολογίας καταφεύγει η Uber, προκειμένου να υπενθυμίζει στους πελάτες της να φορούν ζώνη ασφαλείας, καθώς στις ΗΠΑ τα θανατηφόρα ατυχήματα από τροχαία είναι σε έξαρση.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, από σήμερα Τρίτη, η εταιρεία θα στέλνει ειδοποιήσεις στα κινητά τηλέφωνα, τόσο στους οδηγούς της όσο και στους πελάτες της, υπενθυμίζοντάς τους ότι πρέπει να φορούν ζώνες ασφαλείας.

Στους οδηγούς της θα έρχεται μια ειδοποίηση στα κινητά τους με έναν χαρακτηριστικό ήχο και ταυτόχρονα μια ειδοποίηση push, θα φθάνει στα κινητά των πελατών.

«Στόχος είναι πραγματικά να θυμίζουμε στους πελάτες ότι πρέπει να φορούν τη ζώνη τους παντού και σε κάθε στιγμή», δήλωσε η Κριστίν Σμιθ, επικεφαλής Παγκόσμιας Πολιτικής Οδικής Ασφάλειας της Uber, η οποία πρόσθεσε ότι οι ήχοι «ακούγονται κάπως σαν υπενθύμιση για τη ζώνη ασφαλείας σε αεροπλάνο».

Την περασμένη εβδομάδα, η υπηρεσία National Highway Traffic Safety (NHTSA), ανακοίνωσε ότι έχει υπολογίσει ότι οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 12% τους πρώτους εννέα μήνες του 2021 σε 31.720 -ο υψηλότερος αριθμός νεκρών για την περίοδο από το 2006.

Η NHTSA εκτιμά ότι το 90,4% των ενηλίκων επιβατών στα μπροστινά καθίσματα φορούσαν ζώνη ασφαλείας το 2021, ωστόσο μελέτες δείχνουν ότι οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων δεν φορούν συχνά φορούν ζώνες ασφαλείας. Σύμφωνα με τη NHTSA, από τους 22.215 επιβαίνοντες που έχασαν τη ζωή τους το 2019, το 47% δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας.

Η υπηρεσία Insurance Institute for Highway Safety διαπίστωσε σε έρευνά της, ότι περί του το 80% των ατόμων που ερωτήθηκαν δεν φορούσαν ζώνη πάντα κατά τη διάρκεια σύντομων ταξιδιών ή όταν ταξιδεύουν με ταξί ή υπηρεσία μεταφοράς.

Ο Μαρκ Τσουνγκ, αντιπρόεδρος οδικής πρακτικής στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας, αναφέρει πως από το 1975 οι ζώνες ασφαλείας εκτιμάται ότι έχουν σώσει περισσότερες από 374.000 ζωές στους δρόμους των ΗΠΑ. Παράλληλα επαίνεσε την Uber που «παίρνει στα σοβαρά την ασφάλεια της ζώνης ασφαλείας».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News