Business & Finance Δευτέρα 20/06/2022, 12:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

IATA: Το 2023 επιστροφή στα κέρδη για τους αερομεταφορείς

IATA: Το 2023 επιστροφή στα κέρδη για τους αερομεταφορείς

Το 2023 αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία η βιομηχανία της αεροπορίας, καθώς ακόμη και με την επιδείνωση της διεθνούς οικονομικής κατάστασης, η ζήτηση για αεροπορικά είναι αρκετά υψηλή, ώστε να κρατά σε ισορροπημένα επίπεδα τις κρατήσεις.

Αυτή είναι η πρόβλεψη της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), η οποία επίσης αναμένει για φέτος συνολικές απώλειες της τάξης των 9,7 δισ. δολαρίων, καθώς ο κλάδος βρίσκεται ακόμη στην έξοδο από την υγειονομική κρίση. Πρόκειται για μία σημαντική αναθεώρηση προς θετική κατεύθυνση, αφού σε αντίστοιχη συνεδρίαση τον περασμένο Οκτώβριο, η ΙΑΤΑ ανέμενε για φέτος απώλειες 11,6 δισ. δολαρίων.

«Τα κέρδη κατά μήκος της βιομηχανίας κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται στον ορίζοντα το 2023. Ανακάμπτουμε. Μέχρι το επόμενο έτος, οι περισσότερες αγορές αναμένεται να βλέπουν την κίνηση να φτάνει ή να ξεπερνά τα επίπεδα προ – πανδημίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ, Willie Walsh.

Αυτή την περίοδο, η πλειονότητα των αεροπορικών παγκοσμίως βλέπει σημαντική ανάκαμψη στις μετακινήσεις, αφού ο κόσμος επισκέπτεται φίλους και συγγενείς μετά από δύο και πλέον χρόνια περιορισμών. Ωστόσο, υπάρχει μία διάχυτη ανησυχία για το πόσο θα διαρκέσει η ανάκαμψη αυτή, καθώς οι υψηλότερες τιμές καυσίμων υποχρεώνουν τις αεροπορικές να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων, ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις ροκανίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Ο Walsh δήλωσε ότι παρότι υπάρχουν πραγματικά μεγάλες οικονομικές και πολιτικές ανησυχίες αυτή τη στιγμή, παράλληλα «η διάθεση να ταξιδέψει κανείς και η ανάγκη να μεταφερθούν προϊόντα παραμένουν σταθερά».

Επίσης, η IATA σημείωσε ότι οι απώλειες του 2021 ανήλθαν στα 42 δισ. δολάρια, καλύτερα από το προσδοκώμενο των 52 δισ. δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

«Παραλύουν» τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Ουρές και καθυστερήσεις για τους τουρίστες

«Λύγισε» το Gatwick: Μειώνει τις πτήσεις για το καλοκαίρι

Επέστρεψε στο 2019 η κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News