Business & Finance Πέμπτη 31/03/2022, 13:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurostat: «Δραστική» υποχώρηση της ανεργίας στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο 

Eurostat: «Δραστική» υποχώρηση της ανεργίας στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο 

Σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα υποχώρησε η ανεργία στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, μια υποχώρηση η οποία φέρνει ξανά την Ελλάδα στη δεύτερη θέση αναφορικά με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. Την ίδια ώρα στην Ευρωζώνη το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό ρεκόρ. 

Ειδικότερα η προσαρμοσμένη εποχικά ανεργία στην Ελλάδα υποχώρησε στο 11,9% τον Φεβρουάριο, από 12,8% τον Ιανουάριο κι έναντι ποσοστού 16,2% τον Φεβρουάριο του 2021. 

Το ποσοστό αυτό φέρνει την ανεργία στη χώρα μας ξανά πίσω από αυτό της Ισπανίας της οποίας το 12,6% είναι το μεγαλύτερο ποσοστό για τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο, Ελλάδα και Ισπανία κατέγραψαν το ίδιο ποσοστό (12,8%), ενώ τον Δεκέμβριο η Ελλάδα ήταν πίσω από την Ισπανία, με 12,8% έναντι 13,1% αντίστοιχα.

Ωστόσο γι άλλον έναν μήνα, η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια» στη ανεργία των νέων και συγκεκριμένα ηλικίας έως 25 ετών, με το ποσοστό τον Φεβρουάριο να διαμορφώνεται στο 31,1%, υποχωρώντας κατά 2 μονάδες από το 33,1% τον Ιανουάριο κι έναντι ποσοστού 40,2% τον Φεβρουάριο του 2021.

Τον ίδιο μήνα η ανεργία στις γυναίκες στη χώρα μας μειώθηκε στο 15,9% από 17%, ενώ για τους άνδρες το ποσοστό υποχώρησε στο 8,6% από 9,5% αντίστοιχα.

Eurostat: «Δραστική» υποχώρηση της ανεργίας στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο -1

Κατά 0,1% συρρικνώθηκε η ανεργία τόσο στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και της Ευρωζώνης, με τα ποσοστά να διαμορφώνονται για τον προαναφερόμενο μήνα στο 6,2% από 6,3% τον Ιανουάριο και 6,8% από 6,9% αντίστοιχα.

Η νεανική ανεργία σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη παρουσίασε την ίδια εικόνα τον Φεβρουάριο κάτι που συνέβη και τον Ιανουάριο, μειούμενη στο 14% από 14,3% ένα μήνα νωρίτερα. 

Κατά μία ποσοστιαία μονάδα υποχώρησε η ανεργία στις γυναίκες στην Ε.Ε. στο 6,5% από 6,6%, ενώ στην Ευρωζώνη παρέμεινε το ποσοστό σταθερό στο 7,2%, ενώ αντίστοιχα για τους άνδρες τα ποσοστά διαμορφώθηκαν στο 5,9% από 6% και 6,4% από 6,6% αντίστοιχα. 

Σε επίπεδο χωρών, στην Τσεχία καταγράφηκε το μικρότερο ποσοστό μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. και συγκεκριμένα 2,1% και ακολούθησαν Γερμανία και Μάλτα με ποσοστό 3,1% και για τις δύο χώρες. 

Eurostat: «Δραστική» υποχώρηση της ανεργίας στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο -2

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ: Λιγότεροι οι εγγεγραμένοι άνεργοι τον Φεβρουάριο

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 12,8% η ανεργία τον Ιανουάριο

Πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων: Έκλεισαν οι αιτήσεις για τον τρίτο κύκλο σε 5 περιφέρειες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News