Business & Finance Παρασκευή 18/03/2022, 14:54
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία: Γιατί η Burger King θέλει να φύγει αλλά δεν μπορεί

Ρωσία: Γιατί η Burger King θέλει να φύγει αλλά δεν μπορεί

Εμπόδια στην αποχώρησή της από τη Ρωσία συναντά η Burger King, καθώς η ρωσική εταιρεία που λειτουργεί τα 800 εστιατόρια με την επωνυμία της στη χώρα αρνείται να τα κλείσει.

Η Burger King ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε στήριξη προς τα εστιατόριά της στη Ρωσία, στην εφοδιαστική αλυσίδα, σε λειτουργικό επίπεδο και σε επίπεδο marketing.

Όμως, η εταιρεία δεν μπορεί να κλείσει τα καταστήματα, όπως έχει κάνει η McDonald’s, λόγω ενός περίπλοκου συμβολαίου που έχει με τον βασικό franchisee της, τον Alexander Kolobov.

«Επικοινωνήσαμε με τον βασικό διαχειριστή των εστιατορίων και απαιτήσαμε την αναστολή της λειτουργίας στη Ρωσία. Αρνήθηκε να το κάνει. Θα θέλαμε να αναστείλουμε όλες τις δραστηριότητες στη Ρωσία άμεσα; Ναι. Είμαστε σε θέση να επιβάλουμε την αναστολή των δραστηριοτήτων σήμερα; Όχι», είπε ο David Shear, πρόεδρος της εταιρείας των Burger King, RBI.

Η Burger King, όπως και άλλες δυτικές εταιρείες, όπως η Marks & Spencer και τα ξενοδοχεία Marriott και Accor, δεν μπορούν να αποσυρθούν από τη Ρωσία λόγω πολύπλοκων συμβολαίων franchise.

Τώρα,  η RBI επιχειρεί να πουλήσει το 15% που έχει στη ρωσική μονάδα, δηλώνοντας ότι θα διαθέσει τα όποια κέρδη βγάλει στην υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι «McDonald’s», τι «Θείος Βάνια»: Οι ρωσικές εταιρείες παίρνουν τη θέση των πολυεθνικών

Κλείνουν τα McDonald’s στη Ρωσία: Όταν οι Μοσχοβίτες πλήρωναν μισό μεροκάματο για να φάνε BigMac

Το BigMac των 30 δολαρίων: Η μαύρη αγορά των McDonald’s στη Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News