Business & Finance Δευτέρα 7/03/2022, 15:27
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντράγκι: Ζητά ταχύτερες κινήσεις από την Ευρώπη έναντι της Ρωσίας

Ντράγκι: Ζητά ταχύτερες κινήσεις από την Ευρώπη έναντι της Ρωσίας

Έκκληση για ταχύτερες κινήσεις έναντι της Ρωσίας απηύθυνε σήμερα ο Μάριο Ντράγκι απευθυνόμενος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Τώρα οφείλουμε να δράσουμε, όλοι μας, με ταχύτητα σε αυτό το σημείο», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός ενόψει της συνάντησής του με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Αφότου συναντήθηκε με την φον ντερ Λάιεν ο Ντράγκι επεσήμανε ότι η Γαλλία και η Γερμανία έχουν κινηθεί γρήγορα στην επιβολή κυρώσεων έναντι Ρώσων ολιγαρχών, ενώ άλλες χώρες κινούνται πιο αργά.

Συζήτηση για νέες κυρώσεις

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων έναντι της Ρωσίας, ένα σενάριο το οποίο πρόκειται και να συζητήσει με την επικεφαλής της Κομισιόν. Υπενθυμίζεται πως η ιταλική κυβέρνηση το Σάββατο κατήσχεσε βίλες και γιοτ επιφανών προσωπικοτήτων της Ρωσίας συνολικής αξίας 143 εκατ. ευρώ. Τα πρόσωπα αυτά βρίσκονταν βέβαια στη λίστα των κυρώσεων της Ε.Ε.

Ο Ντράγκι επίσης εξέφρασε τους φόβους του ότι στόχος της Ρωσίας είναι «να συνεχίσει μέχρις ότου η χώρα (Ουκρανία) να έχει παραδοθεί, κατά πάσα πιθανότητα να θέσει μία φιλική κυβέρνηση και να νικήσει την αντίσταση». Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι προς αυτό το στόχο φαίνεται να οδηγούν τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Ο Ντράγκι σημείωσε τέλος πως ιταλική κυβέρνηση στηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθυμίζοντας όμως ότι απαιτείται μία μακρά διαδικασία, η οποία συνήθως χρειάζεται και την επιβολή μεταρρυθμίσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNA

Διαβάστε επίσης:

Ιταλία: Νέα ενίσχυση προς την Ουκρανία – Στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια

Capital Economics: Ο πόλεμος φέρνει δημοσιονομική χαλάρωση για όλη την Ευρώπη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News