Business & Finance Τρίτη 1/03/2022, 08:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Disney: Αναστέλλει την προβολή των παραγωγών της στη Ρωσία

Disney: Αναστέλλει την προβολή των παραγωγών της στη Ρωσία

Την αναστολή της προβολής κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία συμπεριλαμβανομένης και της επικείμενης προβολής της ταινίας «Turning Red» από την Pixar Animation Studios, ανακοίνωσε η Disney, επικαλούμενη «την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία και την τραγική ανθρωπιστική κρίση».

Η αμερικανική εταιρεία γίνεται η πρώτη μεγάλη εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών του Χόλιγουντ που προβαίνει σε αυτό το μέτρο, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Οι επόμενες αποφάσεις που θα λάβουμε θα εξαρτώνται από την εξέλιξη της κατάστασης» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Disney. «Στο μεταξύ, με δεδομένο το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης -φαινόμενο το οποίο διαρκώς εντείνεται-, εργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για να συνδράμουμε άμεσα, αλλά και να προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια».

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Ουκρανική Ακαδημία Κινηματογράφου υπέβαλε αίτηση διαδικτυακά, καλώντας για ένα διεθνές εμπάργκο στις κινηματογραφικές παραγωγές της Ρωσίας, καθώς και σε ολόκληρη τη βιομηχανία παραγωγής ταινιών της χώρας, μετά την εισβολή.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News