Business & Finance Πέμπτη 19/08/2021, 12:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώην εργαζόμενοι της Netflix διώκονται για insider trading

Πρώην εργαζόμενοι της Netflix διώκονται για insider trading

Τρεις μηχανικοί λογισμικού, πρώην εργαζόμενοι του Netflix, κατηγορούνται για υπόθεση εσωτερικής πληροφόρησης (insider trading) που τους απέφερε κέρδος ύψους 3 εκατ. δολαρίων. Πέραν των δύο εργαζομένων επιπλέον δύο στενοί συνεργάτες της εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανακοίνωσε ότι βάσει της έρευνάς της οι δύο πρώην εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν εμπιστευτικά στοιχεία για να παίξουν μετοχές της εταιρείας, πριν δημοσιοποιηθούν την περίοδο 2016 -2017. Ο ένας εκ των δύο επανειλημμένα περνούσε πληροφορίες που δεν είχαν δημοσιοποιηθεί στον αδελφό του και σε έναν στενό φίλο, οι οποίοι και τις χρησιμοποιούσαν για να προχωρούν σε αγορές ή πωλήσεις μετοχών της Netflix πριν από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της εταιρείας. 

Σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Βρετανίας, οι συναλλαγές στη βάση εσωτερικής πληροφόρησης είναι παράνομες και επιφέρουν βαριές ποινές, καθώς δίνουν αθέμιτο πλεονέκτημα σε επενδυτές και μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε μαζική χειραγώγηση μετοχών.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News