Business & Finance Παρασκευή 26/03/2021, 18:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Mastercard και το ενδεχόμενο να αποζημιώσει 14 εκατ. αποθανόντες πελάτες

Η Mastercard και το ενδεχόμενο να αποζημιώσει 14 εκατ. αποθανόντες πελάτες

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να καταβάλει αποζημιώσεις σε 14 εκατ. αποθανόντες πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται η Mastercard, καθώς σε αγωγή που έχει κατατεθεί εναντίον της οι ενάγοντες θέλουν να συμπεριληφθούν και εκείνοι που έφυγαν από τη ζωή το διάστημα που αφορά η αγωγή. 

Ειδικότερα, κατά της αμερικανικής εταιρείας επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληρωμών, έχει κατατεθεί η μεγαλύτερη ομαδική αγωγή στα χρονικά της Βρετανίας, με κατηγορίες ότι επέβαλε παράνομες χρεώσεις στους 60 εκατ. πελάτες, από το 1992 έως το 2008.

Σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης η Mastercard θα κληθεί να καταβάλει έως και 300 λίρες σε κάθε πελάτη της, με το συνολικό ποσό να υπολογίζεται ότι θα φθάσει στα 14 δισ. δολάρια. 

Από τους 60 εκατ. πελάτες οι 14 εκατ. εξ αυτών έχουν φύγει από τη ζωή, ωστόσο η μήνυση απαιτεί η Mastercard να αποζημιώσει και αυτούς του πελάτες, είτε αποδίδοντας τα ποσά σε συγγενείς τους ή σε πρόσωπα και οντότητες που διατηρούσαν κάποια σύνδεση μαζί τους. 

Σήμερα κατά τη διάρκεια της ακρόασης της υπόθεσης στο Δικαστήριο Εφέσεων στο Λονδίνο, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας Μαρκ Χόσκινς, δήλωσε ότι οι πιθανότητες να αποζημιωθούν όσοι έχουν φύγει από τη ζωή, είναι μηδαμινές. 

«Μια απαίτηση δεν μπορεί να γίνει στο όνομα κάποιου που δεν βρίσκεται εν ζωή», ανέφερε ο Χόσκινς κατά τη διάρκεια της ακρόασης. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News