Business & Finance Τετάρτη 11/11/2020, 13:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην αντεπίθεση η TikTok

Στην αντεπίθεση η TikTok

Η TikTok προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της εντολής της αμερικανικής κυβέρνησης για υποχρεωτική πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων της, υποστηρίζοντας ότι εδώ και εδβδομάδες δεν είχε καμία ουσιαστική επικοινωνία με την κυβέρνηση Τραμπ σχετικά με την αποεπένδυση. 

«Για έναν χρόνο η TikTok προσπαθεί ενεργά και καλή τη πίστη να αντιμετωπίζει τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, παρόλο που διαφωνεί με την εκτίμηση αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης. Στους σχεδόν δύο μήνες, που πέρασαν από τότε που ο Πρόεδρος έδωσε την προκαταρκτική έγκριση στην πρότασή μας για για την αντιμετώπιση των ανησυχιών αυτών, έχουμε προσφέρει λεπτομερείς λύσεις για την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Δεν έχουμε ωστόσο λάβει ουσιαστικό feedback για το πλαίσιο προστασίας των δεδομένων και ασφάλειας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η άκρως δημοφιλής κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προσπαθήσει να απαγορεύσει τη λειτουργία της πλατφόρμας στις ΗΠΑ, επικαλούμενος απειλές για την εθνική ασφάλεια. Συγκεκριμένα κατηγορεί την μητρική της πλατφόρμας, ByteDance, ότι μεταφέρει δεδομένα Αμερικανών χρηστών στο Πεκίνο. Πρόκειται για κατηγορίες που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των ανησυχιών των ΗΠΑ για τη δράση των κινεζικών κολοσσών και για πιθανή κατασκοπεία εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης. Οι ίδιες βεβαίως το αρνούνται κατηγορηματικά. 

Ο Τραμπ τελικά αποδέχθηκε να συνεχιστεί η λειτουργία της πλατφόρμας, εφόσον όμως πουληθού στην αμερικανική Oracle οι αμερικανικές δραστηριότητές της. Η σχετική συμφωνία έλαβε προκαταρκτική έγκριση στις 19 Σεπτεμβρίου, αλλά έκτοτε τα πράγματα δεν φαίνεται να προχωρούν. Μάλιστα Πεκίνο και Ουάσιγκτον εξακολουθούν να διαφωνούν για το ποιος ακριβώς έχει τον έλεγχο της εφαρμογής, σύμφωνα με το Business Insider. 

Πηγές: CNBC, Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News