Business & Finance Τρίτη 2/03/2021, 16:22
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φιλί ζωής» 4,2 δισ. δολαρίων στη Hertz για να αποφύγει τη χρεοκοπία 

«Φιλί ζωής» 4,2 δισ. δολαρίων στη Hertz για να αποφύγει τη χρεοκοπία 

Το ποσό των 4,2 δισ. δολαρίων προτίθενται να διαθέσουν δύο επενδυτικές εταιρείες προκειμένου να αποκτήσουν τις μετοχές της Hertz, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της για να αποφύγει τη χρεοκοπία, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. 

Βάσει της πρότασης, οι Knighthead Capital Management και Certares Opportunities επιθυμούν να αποκτήσουν έως και το 100% των μετοχών της εταιρείας, με τα κεφάλαια αυτά να προορίζονται για νσα χρηματοδοτήσει τον στόλο οχημάτων της Hertz στις ΗΠΑ και για να εξυπηρετηθεί το χρέος της. 

«Προχωρούμε σε επανατοποθέτηση των επιχειρήσεών μας, καθώς προετοιμαζόμαστε για την αύξηση της ζήτησης για ταξίδια όσο η πανδημία θα υποχωρεί», σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Πολ Στόουν. 

Η Hertz κατέθεσε αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της τον περασμένο Μάιο, όταν τα έσοδά της σχεδόν μηδενίσθηκαν, ενώ δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές για ελάφρυνση του χρέους της. 

Σύμφωνα με τη σημερινή της ανακοίνωση, κατέθεσε αίτηση για αναδιάρθρωση σε δικαστήριο στο Ντέλαγουερ, το οποίο και αναμένεται να εγκρίνει τους όρους της προτεινόμενης επένδυσης κατά την ακρόαση που έχει προγραμματισθεί για τις 16 Απριλίου.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News