Business & Finance Τρίτη 9/02/2021, 20:49
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποθήκη στην Ευρώπη η JD Sports για να αποφύγει τους δασμούς της Ε.Ε.  

Αποθήκη στην Ευρώπη η JD Sports για να αποφύγει τους δασμούς της Ε.Ε.  

Τη δημιουργία κέντρου διανομής εντός της επικράτειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών της Βρετανίας, JD Sports. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην αποφυγή των ευρωπαϊκών δασμών στα προϊόντά της, ενώ θα δημιουργήσει περί των 1.000 νέων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τον Πίτερ Κάουγκιλ. 

«Στη Βρετανία υποστηρίζουμε ότι έχουμε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο του BBC. 

«Αν για παράδειγμα κάποιος εισάγει από την Ανατολή και στη συνέχεια στείλει παραγγελίες σε καταστήματα στην Ευρώπη, τότε οι δασμοί εφαρμόζονται», συμπλήρωσε. 

Κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία χρειάζεται να έχει ένα κέντρο διανομής στην Ευρώπη, πέραν από αυτό που διαθέτει στη βόρεια Αγγλία. «Με αυτό συνεπάγεται ότι θα αυξηθεί και η απασχόληση στην εταιρεία», τονίζοντας ότι θα χρειασθεί να προσληφθούν σχεδόν 1.000 νέοι υπάλληλοι στην Ευρώπη. 

Όπως επεσήμανε, ένας συνδυασμός δασμών μετά το Brexit, τα νέα συστήματα και η επιπλέον γραφειοκρατία, στοιχίζει στην εταιρεία διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων στερλινών, με αποτέλεσμα το Breixt να έχει εξελιχθεί χειρότερα από ότι περίμενε. 

Αρκετές αλυσίδες λιανικής πώλησης όπως οι Marks & Spencer και ASOS, έχουν αναφέρει ζητήματα που αφορούν τις εξαγωγές προϊόντων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς εκείνα που δεν παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο δασμολογούνται. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News