Business & Finance Τετάρτη 3/02/2021, 12:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H νέα «χορταστική» τάση στην οποία επενδύει η Αmazon

H νέα «χορταστική» τάση στην οποία επενδύει η Αmazon

H Amazon βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση για να αξιοποιήσει μία νέα, «καυτή» τάση: ο λόγος για τις «κουζίνες- φάντασμα» ή «κουζίνες cloud» όπως είναι γνωστή η τελευταία τάση στην παράδοση φαγητού.  

Τις συναντάμε σε βιομηχανικές εγκατατάσεις, σε κοντέινερ και αποθήκες. Πρόκειται για κουζίνες που κάνουν μόνο παραδόσεις και προσφέρουν στα εστιατόρια μία ακόμη οδό (ίσως και την μοναδική σε περιόδους καραντίνας) να φτάσει το φαγητό τους στους πελάτες. Έχουν στηθεί σε κάθε σημείο του πλανήτη τα τελευταία χρόνια και λειτουργούν συμπληρωματικά στην εστίαση. 

Η βρετανική startup Deliveroo είναι η πρωτοπόρος στον συγκεκριμένο χώρο και σχεδιάζει να επενδύσει δυναμικά σε τέτοιου είδους κουζίνες μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Αν όλα πάνε καλά, η Amazon θα επωφεληθεί από την επιτυχία της Deliveroo, στην οποία επένδυσε τον Μάιο του 2019. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 και χρησιμοποιεί ένα δίκτυο 80.000 κούριερ για να μεταφέρει φαγητό από περισσότερα από 100.000 εστιατόρια (και κουζίνες- φάτνασμα) στα γραφεία και τα σπίτια των πελατών της. 

Έχει 14 εγκαταστάσεις στη Βρετανία και 32 παγκοσμίως, με παρουσία μεταξύ άλλων στην Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και Ολλανδία, Ισπανία, Γαλλία. Δεν σταματά εδώ. Θέλει να αυξήσει σε 64 τα σημεία της μέσα στο 2021.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News