Business & Finance Δευτέρα 15/04/2024, 12:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωζώνη: Αδύναμη ανάκαμψη της βιομηχανίας στις αρχές του 2024

Ευρωζώνη: Αδύναμη ανάκαμψη της βιομηχανίας στις αρχές του 2024

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη ανέκτησε κάποιο από το χαμένο έδαφος τον Φεβρουάριο, ωστόσο η ανάκαμψη αυτή δεν φαίνεται αρκετή για να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι μείωσης 3% τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε η Eurostat. Η αύξηση αυτή έρχεται σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, οι οποίες συνυπολογίζουν την αλλοίωση που προκαλούν τα ασταθή ιρλανδικά στοιχεία στους συνολικούς αριθμούς της περιοχής.

Ευρωζώνη: Αδύναμη ανάκαμψη της βιομηχανίας στις αρχές του 2024-1

Δεδομένου ότι η βιομηχανία ήταν πράγματι τροχοπέδη στην ανάπτυξη στην αρχή του έτους, η ευρωζώνη των 20 χωρών στηρίχτηκε κυρίως άλλους τομείς, όπως οι υπηρεσίες, για να διατηρήσει την ισχύ της. 

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde επισήμανε την περασμένη εβδομάδα ότι η οικονομία «παρέμεινε αδύναμη» κατά το πρώτο τρίμηνο και θα «ανακάμψει σταδιακά» μόνο κατά τη διάρκεια του 2024.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ζώνη του ευρώ πιθανότατα κατέγραψε ανάπτυξη κατά 0,1% τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, με τη δυναμική να επιταχύνεται τις επόμενες περιόδους. Συνολικά, η περιοχή προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 0,5% το 2024.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤ: Αμετάβλητες οι προσδοκίες για πληθωρισμό 2% το 2025

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν τα επιχειρηματικά δάνεια το α’ τρίμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News