Business & Finance Τετάρτη 20/03/2024, 16:03
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρεις φράσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε συνέντευξη για δουλειά

Τρεις φράσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε συνέντευξη για δουλειά

Υπάρχουν αρκετές τακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να εντυπωσιάσετε έναν υποψήφιο εργοδότη κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά.  Μπορείτε για παράδειγμα να πείτε σε αυτόν που σας παίρνει συνέντευξη τι σας ενθουσιάζει στη συγκεκριμένη θέση. Αυτό δείχνει ότι είστε ένα άτομο με διάθεση για δουλειά που ενδιαφέρεται πραγματικά για την ευκαιρία. Ρωτήστε ποιο πρόβλημα μπορείτε να λύσετε από την πρώτη κιόλας μέρα για να προετοιμαστείτε καταλλήλως σε περίπτωση που σας προσλάβουν.

Κουνήστε καταφατικά το κεφάλι και χαμογελάστε ενώ ο συνομιλητής μιλάει για να δείξετε ότι συμφωνείτε και ότι είστε ικανοί.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και μερικές συμπεριφορές ή φράσεις που θα θέλετε να αποφύγετε, σύμφωνα με τον Nolan Church, πρώην υπεύθυνο προσλήψεων στην Google.

Ακολουθούν τρεις φράσεις που καλό θα ήταν να μην πείτε:

«Δουλεύω πολύ σκληρά» ή «Είμαι τελειομανής»

Αρχικά, όταν κάποιος που σας παίρνει συνέντευξη ρωτά σε τι μπορείτε να γίνετε καλύτεροι, μην χρησιμοποιείτε φράσεις που σας κάνουν να φαίνεστε λες και πιστεύετε ότι είστε τέλειοι.

Αυτές μπορεί να είναι φράσεις όπως «δουλεύω πολύ σκληρά» ή «είμαι τελειομανής», λέει ο Church.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι, «κανείς δεν προσλαμβάνει κάποιον για να είναι τέλειος», τονίζει. «Τον προσλαμβάνει για να εξελιχθεί ως μέλος της ομάδας». Αντί για αυτές τις φράσεις, ο Church συνιστά να δώσετε ένα παράδειγμα ενός λάθους που κάνατε, τι μάθατε από αυτό και πώς βελτιωθήκατε στο μέλλον.

«Οτιδήποτε μεταφέρει την ευθύνη»

Μην λέτε τίποτα αρνητικό για άτομα με τα οποία έχετε συνεργαστεί. Είτε πρόκειται για πρώην συνάδελφο, διευθυντή ή εταιρεία, «οτιδήποτε μεταφέρει την ευθύνη από εσάς σε κάποιον άλλο» δεν ακούγεται όμορφο, λέει ο Church. Οι άνθρωποι με τους οποίους θέλουν οι εταιρείες να  συνεργαστούν αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για ό,τι έχουν κάνει στο παρελθόν, ακόμα κι αν έχουν κάνει λάθος. Η ανάληψη ευθύνης δείχνει ότι είστε αρκετά ταπεινοί για να παραδεχτείτε ότι δεν είστε τέλειοι και ότι είστε πρόθυμοι να μάθετε από τα λάθη σας και να γίνετε καλύτεροι. 

Δεν γνωρίζω

Τέλος, αποφύγετε να απαντήσετε σε ερωτήσεις με «Δεν ξέρω».

Ειδικά όσον αφορά τους νέους, χωρίς μεγάλη εργασιακή εμπειρία, είναι πιθανό να μην γνωρίζουν τι θα έκαναν σε ένα υποθετικό σενάριο, για το οποίο μπορεί να ερωτηθούν. Εκεί, μπορούν να είναι ειλικρινής, λέγοντας «Δεν ξέρω», ωστόσο θα μπορούσαν να συνεχίσουν με μερικά παραδείγματα που δείχνουν το πώς θα έλυναν το πρόβλημα.

Στο τέλος της ημέρας, σε μία δουλειά πληρώνεται κανείς για να λύσει ένα πρόβλημα. Ακόμα και στη συνέντευξη θα πρέπει να δείξετε ότι είστε ικανοί για αυτό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Διαβάστε επίσης: 

Μια ανορθόδοξη συνταγή επιτυχίας – Ο επιχειρηματίας που γράφει μόνος του τη νεκρολογία του

Το μεγαλύτερο λάθος που οδηγεί στο burnout – Τα 5 σημάδια ότι το κάνετε

Πήρατε προαγωγή αλλά όχι αύξηση; Να τι να κάνετε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News