Business & Finance Πέμπτη 15/02/2024, 14:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Συμφωνία με τη Γερμανία για επενδύσεις 3,2 ευρώ στην ΑΙ

Microsoft: Συμφωνία με τη Γερμανία για επενδύσεις 3,2 ευρώ στην ΑΙ

Ο πρόεδρος τη Microsoft Corp. Brad Smith ανακοίνωσε σχέδια για επενδύσεις ύψους 3,2 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια σε υποδομές τεχνητής νοημοσύνης στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz. Στόχος του τεχνολογικού κολοσσού είναι να ενισχύσει τη θέση του στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα επιδιώκει να γίνει μια υπερδύναμη τεχνητής νοημοσύνης μέσω της συνεργασίας της με το OpenAI. 

«Οι γερμανικές εταιρείες ενσωματώνουν γρήγορα τις τεχνολογίες που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο Smith σε συνέντευξη Τύπου με τον Scholz στο Βερολίνο την Πέμπτη και πρόσθεσε: «Επεκτείνουμε τα κέντρα επεξεργασίας δεδομένων στην περιοχή».

Η Microsoft επενδύει δυναμικά σε υποδομές cloud και κέντρα δεδομένων, ενώ η αισιοδοξία για τη στρατηγική της εταιρείας έχει στείλει την κεφαλαιοποίησή της πάνω από τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την Apple Inc. ως την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.   

Τα κεφάλαια προς τη Γερμανία αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη άμεση επένδυση της Microsoft στη χώρα και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή νέων κέντρων δεδομένων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και γύρω από τη Φρανκφούρτη, καθώς και για την εκπαίδευση εργαζομένων, όπως αποκάλυψε ο Smith. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι δεν εμπλέκονται κρατικές επιδοτήσεις. 

Η Microsoft είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος cloud, μετά την Amazon.com Inc. Τον περασμένο τρίμηνο, οι πωλήσεις της υπηρεσίας cloud Azure αυξήθηκαν κατά 30%. 

«Αυτή η επένδυση έχει επίσης να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε αποφασίσει να παραμείνουμε μια ανοιχτή χώρα», δήλωσε ο Σολτς, υπογραμμίζοντας πολλά άλλα προγραμματισμένα γερμανικά έργα από ξένες εταιρείες τεχνολογίας. «Πολλά συμβαίνουν αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του Scholz προσπαθεί να καταστήσει τη Γερμανία ως σημαντικό τεχνολογικό κόμβο και έχει συμφωνήσει σε επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ για εταιρείες όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., η Intel Corp. και η Infineon Technologies AG για την προώθηση της παραγωγής τσιπ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον κόσμο της μουσικής

Ο άνθρωπος των 2,8 τρισ. δολαρίων – Πώς ο Nadella ανέστησε τη Microsoft

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News