Business & Finance Παρασκευή 12/01/2024, 19:32
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Momentus: Η διαστημική εταιρεία που κάποτε είχε αξία άνω του 1 δισ. δολαρίων, ξεμένει από χρήματα 

Momentus: Η διαστημική εταιρεία που κάποτε είχε αξία άνω του 1 δισ. δολαρίων, ξεμένει από χρήματα 

Τελεσίγραφο έδωσε η διαστημική εταιρεία Momentus στους μετόχους της, αφού τους προειδοποίησε ότι ξεμένει από χρήματα και δεν έχει πλάνο οικονομικής σωτηρίας.

Η Momentus, η αξία της οποίας κάποτε ξεπερνούσε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια προτού εισέλθει στο χρηματιστήριο το 2021, εγκατέλειψε τα σχέδιά της για την επόμενη αποστολή της, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο. Η εταιρεία ανέφερε ότι ο λόγος που δεν είναι σε θέση να προχωρήσει με την αποστολή, είναι η περιορισμένη ρευστότητα και το ταμειακό της υπόλοιπο. 

Η Momentus απέλυσε περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού της στα τέλη Δεκεμβρίου για να μειώσει το κόστος.

Παρά τις περικοπές, η Momentus είπε ότι «η ικανότητά της να συνεχίσει να χρηματοδοτεί δραστηριότητες για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα εξαρτηθεί από την ικανότητά της να αντλήσει μετοχικό κεφάλαιο ή να συμμετέχει σε μια στρατηγική συναλλαγή».

Η μετοχή της Momentus υποχώρησε περισσότερο από 30% κατά τη διάρκεια των συναλλαγών την Παρασκευή, με την χρηματιστηριακή της αξία να μειώνεται σχεδόν στα 5 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία έλαβε άλλη μια προειδοποίηση διαγραφής από τον Nasdaq νωρίτερα αυτό το μήνα, έχοντας αποφύγει τη διαγραφή πέρυσι πραγματοποιώντας αντίστροφη διάσπαση μετοχών.

Να σημειωθεί πως η Momentus έχει πραγματοποιήσει τέσσερις αποστολές μέχρι σήμερα, αναπτύσσοντας 17 δορυφόρους για πελάτες. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Χρεοκοπία για την Bird – Έβαλε τα ηλεκτρικά πατίνια στα πεζοδρόμια των πόλεων

Η κατάρρευση των ζωντανών-νεκρών: Κύμα χρεοκοπιών με πρώτες τις εταιρείες-ζόμπι

Τέλος στα «μαξιλάρια» της πανδημίας: Έκρηξη στις χρεοκοπίες επιχειρήσεων διεθνώς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News