Business & Finance Τρίτη 9/01/2024, 20:14
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Meta: Προσθέτει δικλείδες ασφαλείας για τους εφήβους μετά από νέες πιέσεις 

Meta: Προσθέτει δικλείδες ασφαλείας για τους εφήβους μετά από νέες πιέσεις 

Η Meta ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επεκτείνει τις προσπάθειές της για την ασφάλεια των νέων με τη δημιουργία επιπρόσθετων ρυθμίσεων για έφηβους χρήστες του Facebook και του Instagram, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών περιεχομένου και απόκρυψης αποτελεσμάτων αναζήτησης για όρους που σχετίζονται με αυτοτραυματισμό και αυτοκτονία.

Η ανακοίνωση της Τρίτης έρχεται αφού η Meta αντιμετώπισε τους τελευταίους μήνες εκ νέου έλεγχο σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπό της στους έφηβους χρήστες.

Τον Νοέμβριο, ο πρώην υπάλληλος του Facebook Arturo Bejar, είπε σε μια υποεπιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ ότι τα κορυφαία στελέχη της Meta, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg, αγνόησαν για χρόνια τις προειδοποιήσεις του σχετικά με τα προβλήματα που προκαλούσαν οι πλατφόρμες τους στους εφήβους. 

Ο Bejar ανησυχούσε ιδιαιτέρως σχετικά με τη σεξουαλική παρενόχληση των εφήβων στο Instagram.

Τον ίδιο μήνα δικαστικές καταθέσεις σε μια αγωγή κατά της εταιρείας αποκάλυψαν εσωτερικά έγγραφα της Meta που υποδηλώνουν ότι ο Zuckerberg απέτρεπε επανειλημμένα πρωτοβουλίες με στόχο την ευημερία των εφήβων.

Στα δικαστικά έγγραφα υπήρχαν ισχυρισμοί ότι η Meta αρνήθηκε εν γνώσει της να κλείσει τους περισσότερους λογαριασμούς που ανήκουν σε παιδιά κάτω των 13 ετών, ενώ παράλληλα προχωρούσε σε συλλογή των προσωπικών τους στοιχείων χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Νέου Μεξικού κατέθεσε άλλη μήνυση κατά της Meta τον Δεκέμβριο, κατηγορώντας την εταιρεία ότι δημιούργησε ένα πρόσφορο έδαφος για «αρπακτικά» παιδιών. 

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου που ανακοινώνει τις νέες πολιτικές , η Meta δήλωσε ότι θέλει «οι έφηβοι να έχουν ασφαλείς, κατάλληλες για την ηλικία τους εμπειρίες στις εφαρμογές μας».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι θα αρχίσει να αποκρύπτει «ακατάλληλο για την ηλικία τους περιεχόμενο», όπως αναρτήσεις που συζητούν για αυτοτραυματισμό και διατροφικές διαταραχές, περιεχόμενο με γυμνά σώματα και προϊόντα που καταναλώνονται υπό προϋποθέσεις (πχ αλκοόλ), ακόμα κι αν το μοιράζεται κάποιος που ακολουθούν.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι όλοι οι έφηβοι που χρησιμοποιούν το Facebook και το Instagram θα προστεθούν στις πιο περιοριστικές ρυθμίσεις συστάσεων περιεχομένου, οι οποίες καθιστούν πιο δύσκολη την εύρεση δυνητικά ευαίσθητου περιεχομένου στην αναζήτηση ή την εξερεύνηση, από προεπιλογή — μια πολιτική που προηγουμένως εφαρμοζόταν μόνο σε εφήβους που ήταν νέοι χρήστες.

Οι αλλαγές πρόκειται να εφαρμοστούν σε παιδιά κάτω των 18 ετών τους επόμενους μήνες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης: 

Meta: Αγώνας για να μην υπάρχουν παιδόφιλοι στο Facebook και το Instagram

Meta: Το Threads είναι πλέον διαθέσιμο στην Ευρώπη

Mark Zuckerberg: Πούλησε μετοχές της Meta ύστερα από δύο χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News