Business & Finance Τρίτη 2/01/2024, 09:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Με το δεξί στη νέα χρονιά και με το βλέμμα στα 50.000 δολάρια

Bitcoin: Με το δεξί στη νέα χρονιά και με το βλέμμα στα 50.000 δολάρια

Τα 45.000 δολάρια ξεπέρασε το Bitcoin, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες ότι το νέο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) που επενδύει απευθείας  στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα θα εγκριθεί σύντομα.

Το Bitcoin ενισχύθηκε έως και κατά 4,3%, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Απριλίου του 2022, ενώ αυτή την ώρα κινείται στα 45.464 δολάρια.  

Και άλλα κρυπτονομίσματα ενισχύονται, με το Ether να κερδίζει έως και 2,6%. 

Το Bitcoin έχει σημειώσει άνοδο άνω του 20% από τις αρχές του Δεκεμβρίου, καθώς πλησιάζει η προθεσμία της 10ης Ιανουαρίου για το πράσινο φως από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το spot ETF Bitcoin.

Οι traders των παραγώγων ποντάρουν ότι η αισιοδοξία για το ETF θα φέρει το Bitcoin στα 50.000 δολάρια.

Μία σημαντική διόρθωση είναι απίθανη, με δεδομένο το ευρύτερο αισιόδοξο κλίμα και το επερχόμενο halving, είπε στο Bloomberg η Cici Lu McCalman, ιδρύτρια της εταιρείας συμβούλων για το blockchain, Venn Link Partners. Το halving είναι η διαδικασία στην οποία η ποσότητα των Bitcoin που κερδίζουν οι miners για κάθε εργασία μειώνεται στο μισό.

Το halving, που πραγματοποιείται περίπου κάθε τέσσερα χρόνια, θα συμβεί τον Απρίλιο. Μετά από τα τρία προηγούμενα halvings, οι τιμές άγγιξαν νέο ρεκόρ.

Το περσινό ράλι του Bitcoin που πλησίασε το 160% βοήθησε να ανακτηθεί μέρος του χαμένου εδάφους του 2022, με αποτέλεσμα το κρυπτονόμισμα να υπεραποδώσει έναντι των μετοχών και του χρυσού. Πάντως, οι τιμές  παραμένουν χαμηλότερες από το ρεκόρ της πανδημίας, σχεδόν στα 69.000 δολάρια.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News