Business & Finance Παρασκευή 8/12/2023, 22:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Evercore: Οι παραγωγοί πετρελαίου στις ΗΠΑ θα μειώσουν τις δαπάνες τους

Evercore: Οι παραγωγοί πετρελαίου στις ΗΠΑ θα μειώσουν τις δαπάνες τους

Οι αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου πρόκειται να χαλαρώσουν τoν ρυθμό αύξησης των κεφαλαιουχικών τους δαπανών, υποδεικνύοντας ότι ο ρυθμός της παραγωγής σχιστόλιθου μπορεί να επιβραδυνθεί μετά την άνοδο της αμερικανικής παραγωγής σε επίπεδα ρεκόρ φέτος.

Οι εταιρείες θα αυξήσουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά μόλις 2% το 2024, σε σύγκριση με μια αύξηση 19% φέτος, σύμφωνα με την Evercore ISI.

Η βιομηχανία θα δαπανήσει περίπου 115 δισεκατομμύρια δολάρια για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το επόμενο έτος, περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2019, έγραψαν σε σημείωμα την Παρασκευή οι αναλυτές της Evercore με επικεφαλής τον Τζέιμς Γουέστ. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι παραγωγοί πετρελαίου αναμένεται να αυξήσουν τις δαπάνες τους κατά 5%, αντιστρέφοντας μια πρόσφατη τάση της Βόρειας Αμερικής να παρουσιάζει δαπάνες πολύ υψηλότερες από τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες των παραγωγών πετρελαίου στις ΗΠΑ

Η Evercore προβλέπει ότι ο ρυθμός αύξησης των δαπανών θα επιβραδυνθεί το επόμενο έτος

Source: Evercore ISI

«Προβλέπουμε μια μετατόπιση το 2024 καθώς οι παγκόσμιες κεφαλαιουχικές δαπάνες κλίνουν περισσότερο προς τις τάσεις που επικρατούν στη διεθνή αγορά», αναφέρει ο Γουέστ.

Η παραγωγή αργού στις ΗΠΑ πιθανότατα θα αυξηθεί κατά 150.000 βαρέλια την ημέρα το επόμενο έτος, σε σύγκριση με 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα φέτος, σύμφωνα με την Evercore.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News