Business & Finance Πέμπτη 16/11/2023, 22:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο οι τιμές πετρελαίου

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο οι τιμές πετρελαίου

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο βούλιαξαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης μετά τα εξασθενημένα στοιχεία σε ΗΠΑ και Ασία. 

Η τιμή brent στο Λονδίνο διαμορφώθηκε στα 77,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή αργού στη Νέα Υόρκη κυμαίνεται στα 72,90 με πτώση 4,9%. Προς στιγμή, τόσο το brent όσο και το αργό βούλιαξαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 7 Ιουλίου με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 76,60 και 72,16 δολάρια αντίστοιχα. 

«Το κλίμα είναι άκρως αρνητικό. Θα χρειαστεί κάποιο διάστημα να περάσει για να αλλάξει αυτό το κλίμα και μέχρι τότε οι συναλλασσόμενοι θα συνεχίσουν να ρευστοποιούν έως ότου αντιληφθούν ότι η καθοδική τάση έχει φθάσει σε υπερβολικό επίπεδο», επισημαίνει ο Φιλι Φλιν, αναλυτής της Price Futures Group. 

Ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε σε υψηλό τριών μηνών την προηγούμενη εβδομάδα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να αποθερμαίνεται. 

 

Μία ημέρα πριν τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής τις ΗΠΑ έδειξαν πτώση για πρώτη φορά σε διάρκεια επτά μηνών τον Οκτώβριο. Αυτό σημαίνει μειωμένη ζήτηση στην αρχή του τέταρτου τριμήνου και ενισχύει τα σενάρια ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ έχει τελειώσει με τις επιτοκιακές αυξήσεις. 

Ο ΟΠΕΚ και η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) έχουν προβλέψει περιορισμένη προσφορά στο τέταρτο τρίμηνο, όμως τα στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν ότι τα αποθέματα είναι άφθονα. 

Την ίδια στιγμή, η αναμενόμενη επιβράδυνση της ζήτησης από κινεζικά διυλιστήρια έκαμψαν το επενδυτικό κλίμα, καθώς οι τελευταίες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η ζήτηση καυσίμων από τη βιομηχανία έχουν υποχωρήσει, ενώ την ίδια στιγμή μειώνονται και τα περιθώρια κέρδους της διύλισης.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News