Business & Finance Παρασκευή 24/11/2023, 13:21
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Nissan:  Επενδύσεις 2,5 δισ. δολαρίων για ηλεκτροκίνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Nissan:  Επενδύσεις 2,5 δισ. δολαρίων για ηλεκτροκίνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στη Βρετανία αποφάσισε να επενδύσει περαιτέρω η Nissan, διοχετεύοντας 1,4 δισ. δολάρια στο εργοστάσιο που διαθέτει εκεί, με σκοπό την κατασκευή ηλεκτρικών εκδόσεων δύο μοντέλων.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε την Παρασκευή ότι τα σχέδιά της για ηλεκτρικές εκδόσεις των Qashqai και Juke, που παράγονται στο Σάντερλαντ στη βορειοανατολική Αγγλία, θα απαιτούσαν συνολική επένδυση έως και 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός τρίτου εργοστασίου μπαταριών στη Βρετανία και κατασκευές έργων υποδομής.

Το έργο αναμένεται να λάβει υποστήριξη από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταδίδει το CNN.

Η Nissan κατασκευάζει το ηλεκτρικό της μοντέλο Leaf στο Σάντερλαντ εδώ και χρόνια και θα συνεχίσει να το κάνει, με μπαταρίες που προμηθεύεται από ένα μικρό εργοστάσιο στην περιοχή.

Το 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε μια επένδυση 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή μία δεύτερης μονάδας παραγωγής μπαταριών 9 GWh στο Σάντερλαντ με τον Κινέζο εταίρο Envision AESC.

Η επένδυση της Nissan θα βοηθήσει στη στήριξη θέσεων εργασίας για 7.000 εργαζομένους στο Σάντερλαντ και 30.000 ατόμων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η συμφωνία της Nissan έρχεται μόλις μήνες αφότου η ινδική Tata Motors δήλωσε ότι θα επενδύσει 5 δισ. δολάρια σε εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προμηθεύσει τα εργοστάσιά της Jaguar Land Rover.

Η Nissan σχεδιάζει να προσφέρει μόνο πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη έως το 2030.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Nissan: Επενδύει 600 εκατ. ευρώ στη μονάδα ηλεκτρικών οχημάτων της Renault 

Φτιάχνονται στην Ρωσία αλλά είναι κινεζικά: Η νέα «γενιά» αυτοκινήτων

General Motors: Αύξηση 18,8% των πωλήσεων στο β’ εξάμηνο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News