Business & Finance Τετάρτη 15/11/2023, 19:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Microsoft: Ετοιμάζει τσιπ AI που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τη Nvidia

Microsoft: Ετοιμάζει τσιπ AI που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τη Nvidia

Δύο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης αποκάλυψε οτι θα κυκλοφορήσει η Microsoft. 

Το πρώτο, με ονομασία Maia 100, θα μπορούσε να ανταγωνιστεί αυτό της Nvidia , το οποίο διαθέτει ιδιαίτερα περιζήτητες μονάδες επεξεργασίας γραφικών AI. Το δεύτερο, που ονομάζεται Cobalt 100 Arm, στοχεύει σε γενικές εργασίες υπολογιστών και θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τους επεξεργαστές Intel.

Οι περιπτώσεις εικονικής μηχανής που τρέχουν στα τσιπ Cobalt θα γίνουν εμπορικά διαθέσιμες μέσω του cloud Azure της Microsoft το 2024, δήλωσε στο CNBC η Rani Borkar, η οποία είναι αντιπρόεδρος σε τμήμα της εταιρείας. Ωστόσο δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του Maia 100.

Η Microsoft δοκιμάζει πώς το Maia 100 ανταποκρίνεται στις ανάγκες του AI chatbot της μηχανής αναζήτησης Bing, του βοηθού κωδικοποίησης GitHub Copilot και του GPT-3.5-Turbo, ενός γλωσσικού μοντέλου από την OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft, είπε η Borkar. Η OpenAI έχει τροφοδοτήσει τα γλωσσικά της μοντέλα με μεγάλες ποσότητες πληροφοριών από το διαδίκτυο και μπορούν να δημιουργήσουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να συνοψίσουν έγγραφα και να απαντήσουν σε ερωτήσεις. 

Η εταιρεία κατασκεύασε το τσιπ της για υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης με βάση τα σχόλια των πελατών, εξήγησε η Borkar.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Microsoft Ελλάδας: Νέα σύνθεση για την ομάδα ηγεσίας

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS