Business & Finance Παρασκευή 17/11/2023, 07:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσο κοστίζει η απιστία;  Κι όμως είναι πιο φθηνή από το διαζύγιο

Πόσο κοστίζει η απιστία;  Κι όμως είναι πιο φθηνή από το διαζύγιο

Αν δει κανείς το θέμα από καθαρά οικονομική σκοπιά, το να έχει κάποιος έναν εραστή συμφέρει. Ο λόγος είναι απλός: Ενα διαζύγιο κοστίζει 3,6 φορές περισσότερο από το να είναι σε παράλληλη σχέση. 

Ενώ το μέσο ετήσιο κόστος ενός χωρισμού είναι περίπου 16.588 ευρώ, η διατήρηση ενός εραστή κοστίζει 4.657 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ashley Madison, μιας πλατφόρμας γνωριμιών για παντρεμένους, η οποία έχει πάνω από 80 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. 

H αγορά της απιστίας/εξωσυζυγικής σχέσης είναι τεράστια. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξοδεύουν ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό για μια κρυφή σχέση.

Μερικοί πληρώνουν περισσότερα από άλλους, ανάλογα με το ενδιαφέρον, τη γενναιοδωρία και τα χρήματα που έχουν να διαθέσουν. Αυτό δεν αφορά μόνο τον αντρικό πληθυσμό. 

Όλο και περισσότερες γυναίκες τολμούν να γευτούν «απαγορευμένους καρπούς». Μάλιστα, σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Ashley Madison, η γυναικεία απιστία αυξάνεται. 

Επειδή αυτές οι σχέσεις είναι μυστικές και οι συμμετέχοντες δεν τις δημοσιοποιούν, είναι πολύ δύσκολο να γίνει μια έρευνα για το πόσα άτομα έχουν παράνομο δεσμό και πόσα ξοδεύουν σε μια εξωσυζυγική σχέση. 

Ωστόσο, έχουν γίνει κάποιες συντονισμένες προσπάθειες, για να αντιληφθεί κανείς τα ποσά που δίνονται. Στην Ισπανία, γράφει η El Pais, το 42% των ανδρών και το 31% των γυναικών υπήρξαν άπιστοι κάποια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα του 2022 που διεξήχθη από την Gleeden, μια πλατφόρμα που ειδικεύεται στις εξωσυζυγικές συναντήσεις και έχει 11 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. 

Υπολογίστε στα έξοδα και έξτρα λουλούδια για τ@ν σύζυγο 

Πέρα από τα ηθικά ζητήματα, το να έχει κάποιος έναν παράνομο δεσμό σε μόνιμη βάση, απαιτεί ατσάλινα νεύρα, καλή μνήμη και σύνεση, καθώς και χρήματα για ταξίδια και δώρα, ειδικά λουλούδια, σοκολάτες, εσώρουχα και sex toys, δηλαδή τα αντικείμενα που αγοράζουν περισσότερο οι άπιστοι. 

Ο μέσος ετήσιος προϋπολογισμός που εκτιμά η Ashley Madison για τους χρήστες της κατανέμεται σε ξενοδοχεία (1.944 €), εστιατόρια (618 €), δώρα (τρία το χρόνο, 408 €) και γυμναστήριο, ρούχα, και προϊόντα προσωπικής φροντίδας (600€). Σε αυτήν τη λίστα δαπανών, η εταιρεία επισημαίνει δύο σημαντικά στοιχεία: Τα λουλούδια για τον κύριο σύντροφο (μία φορά τον μήνα, 640 €) και ειδικά δώρα, επίσης για τον επίσημο σύντροφο (δύο τον χρόνο, 351 €).

 Η Gleeden έχει τη δική της εκτίμηση κόστους. Περίπου το 26% των άπιστων (80% άντρες και 20% γυναίκες) δηλώνουν ότι έχουν ένα ποσό (16% απαντούν ναι και 10% λένε ότι εξαρτάται από τον μήνα) που διαθέτουν για τον εραστή τους, αν και δεν κάνουν μεγάλες επενδύσεις, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η εταιρεία τον Σεπτέμβριο.

Οι περισσότεροι ξοδεύουν μεταξύ 50 και 150 ευρώ τον μήνα και λίγοι (4%) πληρώνουν περισσότερα από 500 ευρώ τον μήνα. Όσον αφορά την πληρωμή για διαμονή σε ξενοδοχείο, οι περισσότεροι ξοδεύουν μεταξύ 100 και 300 ευρώ μηνιαίως.

Πληρώνουν εταιρεία για να έχουν άλλοθι 

Αυτό που τρέμουν όσοι έχουν μία εξωσυζυγική σχέση είναι μήπως αυτή γίνει γνωστή. Την απάντηση σε αυτό το πρόβλημα έδωσαν εταιρείες που αναλαμβάνουν να βρουν πειστικά άλλοθι σε όσους απιστούν, τα οποία είναι μοναδικά για εκείνους. 

Μία δικαιολογία για μια μυστική διήμερη απόδραση κοστίζει μεταξύ 150 και 250 ευρώ, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του project. 

Τα άλλοθι συνήθως λειτουργούν. Αλλά σε περίπτωση που αποκαλυφθεί η αλήθεια, η κατάσταση μπορεί να σωθεί με ένα τεστ ανιχνευτή ψεύδους, με τη βοήθεια της εταιρείας εύρεσης άλλοθι. Τα αποτελέσματα είναι φυσικά… ψεύτικα.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Είναι οι κοινοί τραπεζικοί λογαριασμοί το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο;

Γιατί είναι ακριβό να είναι κανείς ανύπαντρος

H Κάρπαθος στους 6 πιο ρομαντικούς και βιώσιμους προορισμούς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News