Business & Finance Τετάρτη 1/11/2023, 08:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς πτώχευση η WeWork – Το χρονικό της πτώσης της

Προς πτώχευση η WeWork – Το χρονικό της πτώσης της

Πτώχευση θα κηρύξει τις επόμενες ημέρες η προβληματική εταιρεία γραφείων κοινής χρήσης WeWork, της οποίας η αποτίμηση είχε φτάσει στα 47 δισ. δολάρια. Τον τελευταίο χρόνο, η μετοχή της έχει χάσει το 98% της αξίας της.

Χθες, η εταιρεία ενημέρωσε τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές ότι έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές της να αναβάλει προσωρινά τις πληρωμές για μέρος του χρέους της.

Τώρα, δημοσιεύματα της Wall Street Journal και άλλων αμερικανικών media αναφέρουν ότι η WeWork εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτηση πτώχευσης στο Νιου Τζέρσεϊ.

Η μετοχή της σημείωσε πτώση άνω του 40% στη μετασυνεδρίαση της Wall Street χθες.

Τι πήγε στραβά για την πολυδιαφημισμένη WeWork;

Η εταιρεία, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, δυσκολεύεται από τότε που η αρχική της προσπάθεια να μπει στο χρηματιστήριο κατέρρευσε το 2019 λόγω ανησυχιών για τα χρέη, τις ζημίες και τη διαχείρισή της.

Μια εβδομάδα πριν η εταιρεία επιβεβαιώσει ότι το IPO ναυάγησε, ο ιδρυτής της, Adam Neumann, παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Η WeWork δέχθηκε επίσης βαρύ πλήγμα από την πανδημία, καθώς οι κανόνες κοινωνικής απόστασης ώθησαν τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι.

Τελικά, μπήκε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2021, με πολύ χαμηλότερη αποτίμηση.

Ο ιαπωνικός όμιλος SoftBank έχει πραγματοποιήσει ενέσεις ρευστού δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην WeWork, καθώς η εταιρεία συνέχισε να εμφανίζει ζημιές.

Τον Αύγουστο, η εταιρεία παραδέχθηκε ότι υπάρχουν «ουσιώδεις αμφιβολίες» σχετικά με την ικανότητά της να συνεχίσει τη λειτουργία της, καθώς η ζήτηση ήταν χαμηλή και το λειτουργικό περιβάλλον δύσκολο.

Η WeWork έχει δει, επίσης,  την αποχώρηση πολλών κορυφαίων στελεχών της φέτος, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου Sandeep Mathrani.

Η εταιρεία λειτουργεί σε 777 τοποθεσίες σε 39 χώρες σε όλο τον κόσμο.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News