Business & Finance Τρίτη 17/10/2023, 07:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alaska Airlines: Δημιούργησε καφέ που έχει «καλύτερη γεύση στον ουρανό»

Alaska Airlines: Δημιούργησε καφέ που έχει «καλύτερη γεύση στον ουρανό»

Το ξύπνημα πριν την αυγή για να προλάβει κανείς μία πρωινή πτήση είναι από μόνο του δύσκολο. Αλλά σε συνδυασμό με τον καφέ που σερβίρεται στο αεροπλάνο, μπορεί να κάνει μερικούς, να επιλέξουν τη μεσημεριανή πτήση.

Η Alaska Airlines φαίνεται πως αντιλήφθηκε το παραπάνω και πιστεύει πως βρήκε τη λύση, δημιουργώντας μία προσαρμοσμένη ποικιλία για να παρασκευάσει έναν καφέ που δεν θα επηρεαστεί από την αλλαγή υψομέτρου.

Ο εν λόγω καφές, θα σερβίρεται αποκλειστικά σε κάθε πτήση της Alaska Airlines, από την 1η Δεκεμβρίου και πρόκειται για την πρώτη φορά που μία μεγάλη αεροπορική εταιρεία προχωράει σε μία τέτοια δράση.

Η γεύση και η όσφρηση συνδέονται άρρηκτα και η όσφρηση των ανθρώπων αλλοιώνεται σημαντικά στον ουρανό. Τα τρόφιμα και τα ποτά έχουν διαφορετική γεύση επειδή οι καμπίνες υπό πίεση μειώνουν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, γεγονός που μειώνει την ικανότητα των οσφρητικών υποδοχέων (δηλαδή την ικανότητα όσφρησης). Ο εξαιρετικά ξηρός αέρας της καμπίνας, με τα επίπεδα υγρασίας να είναι χαμηλότερα από αυτά της ερήμου Σαχάρα, επηρεάζει και τη μύτη, μεταδίδει το CNN.

Για να καταπολεμήσει τα παραπάνω, η εταιρεία στράφηκε σε μία μετρίως σκούρα ποικιλία, την οποία στη συνέχεια εμπότισε με νότες που έχουν γεύση marshmallows, καστανό βούτυρο και καραμέλα, καθώς και μια μικρή αίσθηση ελαίων εσπεριδοειδών και κερασιού. Ως αποτέλεσμα, οι νότες του καφέ έχουν μια πιο «σύνθετη» γεύση όταν καταναλώνονται στον αέρα.

Η δράση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο, με την αεροπορική εταιρεία να λέει ότι δοκιμάστηκαν 20 διαφορετικές εκδόσεις, κατά τη διάρκεια πτήσεων, αλλά και τυφλών δοκιμών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Οι αεροπορικές ψάχνουν τρόπους να βγάλουν λεφτά: 38 δολάρια το εισιτήριο, 35 το ουίσκι

Κρασί και κλιματική αλλαγή: Βίοι αντίθετοι και πρόβλημα για τους Έλληνες παραγωγούς

Από τη «σοκολάτα της κατοχής» σε μοδάτο superfood: Πώς το χαρούπι έγινε ανταγωνιστικό στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News