Business & Finance Πέμπτη 5/10/2023, 14:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Dress for success: Οι πρώτοι αστροναύτες στο φεγγάρι μετά από 50 χρόνια, θα φοράνε Prada

Dress for success: Οι πρώτοι αστροναύτες στο φεγγάρι μετά από 50 χρόνια, θα φοράνε Prada

Η φράση «From Nada to Prada», θα πρέπει να πέρασε από το μυαλό των ανθρώπων στη Nasa, όταν έψαχναν κάποιον να τους βοηθήσει με το σχεδιασμό των διαστημικών στολών, για την πρώτη αποστολή ανθρώπων στο φεγγάρι, μετά από περισσότερα από 50 χρόνια.

Οι στολές θα φορεθούν στην αποστολή Artemis III που έχει προγραμματιστεί για το 2025. Υπενθυμίζεται ότι οι αστροναύτες βρέθηκαν για τελευταία φορά στη επιφάνεια της σελήνης το 1972, κατά τη διάρκεια του προγράμματος Apollo της NASA.

Η αποστολή Artemis αναμένεται να είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα αλλά και ένας μαύρος άντρας θα προσγειωθούν στο φεγγάρι, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Η Prada, της οποίας οι  δημιουργίες  συνήθως φοριούνται σε πασαρέλες και κόκκινα χαλιά, επιλέχθηκε για να εργαστεί πάνω στις στολές, από την Axiom Space. Η εταιρεία που εδρεύει στο Χιούστον υπέγραψε σύμβαση με τη NASA πέρυσι για την αντικατάσταση και τον εκσυγχρονισμό των στολών του οργανισμού.

Η Axiom είπε ότι διάλεξε την Prada λόγω της τεχνογνωσίας της στην κατασκευή προϊόντων και τη χρήση υλικών. Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο ιταλικός οίκος μόδας θα βοηθήσει να γίνουν οι στολές πιο άνετες.

Η Axiom αποκάλυψε ένα πρωτότυπο των στολών σε αρχικό στάδιο, τον Μάρτιο, λέγοντας ότι σχεδιάστηκε με γνώμονα τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες.

Οι νέες στολές θα καθιστούν πιο εύκολες τις κινήσεις και θα ταιριάζουν στα περισσότερα ανδρικά και γυναικεία σώματα, δήλωσε η NASA.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Mega deal στον χώρο της μόδας: Η Tapestry εξαγοράζει έναντι 8,5 δισ. δολαρίων τη μητρική εταιρεία της Versace

Η Richemont αγοράζει τον έλεγχο της ιταλικής μάρκας παπουτσιών Gianvito Rossi

Οι fashionistas σε Ασία και Ευρώπη αυξάνουν τα κέρδη της Prada

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News