Business & Finance Τρίτη 3/10/2023, 18:20
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κεφαλαιοποίηση της Birkenstock μπορεί να φτάσει τα 10 δισ. δολάρια 

Η κεφαλαιοποίηση της Birkenstock μπορεί να φτάσει τα 10 δισ. δολάρια 

Η γερμανική εταιρεία παπουτσιών, Birkenstock θα μπορούσε να εκτιμηθεί έως και 10 δισεκατομμύρια δολάρια όταν εισαγάγει τις μετοχές της στο χρηματιστήριο για πρώτη φορά.

Η εμβληματική μάρκα υποδημάτων σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές μεταξύ 44 και 49 δολαρίων τη μία όταν κάνει το ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με στόχο να συγκεντρώσει έως και 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η ημερομηνία για την αρχική δημόσια προσφορά, δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη. 

Σε περίπτωση που οι μετοχές πουληθούν στα 49 δολάρια η μία,  η Birkenstock θα είχε κεφαλαιοποίηση αγοράς 9,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού ληφθούν υπόψη όλες οι μετοχές της εταιρείας – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατέχονται από υπάρχοντες επενδυτές και εργαζομένους.

Η οικογενειακή επιχείρηση έχει ρίζες πίσω στο 1774, όπως δείχνουν αρχεία της εκκλησίας, τα οποία αναφέρουν τον Johannes Birkenstock, που εργαζόταν ως τσαγκάρης στο Langen-Bergheim της Γερμανίας.

Το 2021, η L Catterton, μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων που υποστηρίζεται από τον γαλλικό κολοσσό πολυτελείας LVMH αγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο της Birkenstock. Οι αδελφοί Christian και Alex Birkenstock διατήρησαν ένα μειοψηφικό μερίδιο, μεταδίδει το CNN.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει εκτιναχθεί τα τελευταία χρόνια, αφού τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 71% μεταξύ των οικονομικών ετών 2020 και 2022. Στους εννέα μήνες έως το τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους, τα έσοδα αυξήθηκαν 21% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι φτάνοντας τα 1,12 δισεκατομμύρια ευρώ. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Τέλος εποχής για τα… υπέρ-φθηνά προϊόντα από την Ασία

Μικρότερη η ζημία της Adidas από το διαζύγιο με τη Yeezy

Η Inditex μεγαλώνει τα καταστήματα Zara και αυξάνει τις πωλήσεις 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News