Business & Finance Τρίτη 22/08/2023, 13:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πιο πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο αναμένει αύξηση στις αφίξεις των Κινέζων

Το πιο πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο αναμένει αύξηση στις αφίξεις των Κινέζων

Το Ντουμπάι προβλέπει ότι η εναέρια κυκλοφορία από την Κίνα θα ανακάμψει το τέταρτο τρίμηνο, αυξάνοντας την ανάγκη για ενίσχυση της χωρητικότητας στο πιο πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο του κόσμου.

Ο κύριος αεροπορικός κόμβος της πόλης αύξησε την πρόβλεψή του για φέτος σε 85 εκατομμύρια επιβάτες από 83,6 εκατομμύρια, αφού η αύξηση των αφίξεων ώθησε τους αριθμούς στα προ του Covid επίπεδα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Περίπου 41,6 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι το πρώτο εξάμηνο του 2023. Αυτός ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 49% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και ξεπέρασε των αριθμό των αφίξεων κατά την ίδια περίοδο το 2019.

Η ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια καθώς έληξαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Η ναυαρχίδα της αεροπορικής εταιρείας του Ντουμπάι, η Emirates, σημείωσε κέρδη 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το έτος έως τον Μάρτιο και η πόλη ανέφερε αριθμό ρεκόρ αφίξεων τουριστών το πρώτο εξάμηνο. Αυτό συνέβαλε στο να ανέβουν οι τιμές των δωματίων στα ξενοδοχεία σε νέα υψηλά.

Η ανθεκτικότητα του κλάδου έχει επίσης προκαλέσει εικασίες για μια αρχική δημόσια προσφορά για το αεροδρόμιο του Ντουμπάι, δεδομένου κιόλας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να ιδιωτικοποιήσει περισσότερες κρατικές επιχειρήσεις.

Τα αεροδρόμια είναι μια «πολύ ελκυστική πρόταση» για IPO, είπε ο Griffiths, αλλά πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε απόφαση για μια εισαγωγή στο χρηματιστήριο θα εναπόκειται αποκλειστικά στην κυβέρνηση.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Air India: Νέο λογότυπο και αλλαγές στην εμφάνιση σε μια προσπάθεια να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά

Τα ιπτάμενα ταξί γίνονται πραγματικότητα – Πότε θα απογειωθούν

Γιατί είναι πιθανότερο να ακυρωθεί η πτήση με τον καύσωνα- Πώς να το αποφύγετε 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News