Business & Finance Τρίτη 15/08/2023, 22:41
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Silver Lake θα διερευνήσει την πώληση της εταιρείας αφορολόγητων ειδών Global Blue

Η Silver Lake θα διερευνήσει την πώληση της εταιρείας αφορολόγητων ειδών Global Blue

Η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Silver Lake ετοιμάζεται να διερευνήσει την πώληση της Global Blue Group Holdings Ltd, μιας εταιρείας που επιτρέπει στους λιανοπωλητές να προσφέρουν είδη tax free, αφού έλαβε εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από πιθανούς αγοραστές, δήλωσαν την Τρίτη στο Reuters άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι διαβουλεύσεις έρχονται καθώς η Global Blue ανακάμπτει από την ύφεση των αεροπορικών ταξιδιών που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19, η οποία επιβάρυνε τις αγορές αφορολόγητων ειδών. Εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού των τιμών και της προοπτικής οικονομικής ύφεσης στην Ευρώπη, την οποία, όμως, η εταιρεία λέει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει.

Η Silver Lake έχει προσλάβει μια επενδυτική τράπεζα για να διερευνήσει τις επιλογές για την Global Blue, οι οποίες περιλαμβάνουν πώληση ή συναλλαγές στην κεφαλαιαγορά, ανέφεραν οι πηγές. Άλλες εταιρείες και εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων έχουν δείξει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Global Blue, πρόσθεσαν οι πηγές.

Οι πηγές προειδοποίησαν ότι η συμφωνία δεν είναι βέβαιη και ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι εμπιστευτικό. Η Silver Lake αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ η Global Blue δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού.

Οι μετοχές της Global Blue αυξήθηκαν κατά 9,2% στις απογευματινές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη την Τρίτη στα 4,99 δολάρια, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία περίπου 1 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία είχε καθαρό χρέος 550 εκατ. ευρώ (600 εκατ. δολάρια) στα τέλη Μαρτίου.

Με έδρα το Signy της Ελβετίας, η Global Blue παρέχει τεχνολογία που αποζημιώνει τους εμπόρους λιανικής για την απαλλαγή των καταναλωτών από φόρους στις αγορές τους. Εξυπηρετεί περισσότερα από 400.000 εμπορικά καταστήματα σε περισσότερες από 50 χώρες.

Η Silver Lake κατέχει περισσότερα από τα δύο τρίτα της Global Blue, αφού την απέκτησε σε μια συμφωνία ύψους 1 δισ. ευρώ το 2012 και στη συνέχεια προχώρησε στη συγχώνευσή της με μια εταιρεία εξαγοράς με λευκή επιταγή που χρηματοδοτείται από το hedge fund Third Point LLC του Daniel Loeb το 2020 με αποτίμηση 2,6 δισ. δολαρίων.

Η Global Blue ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων ύψους 78 εκατ. ευρώ το 12μηνο έως το τέλος Μαρτίου, έναντι ζημιών 9,9 εκατ. ευρώ το προηγούμενο 12μηνο, καθώς επωφελήθηκε από την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Έχει δηλώσει ότι αναμένει ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί καθώς η Κίνα ανοίγει ξανά τα ταξίδια της.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News