Business & Finance Τρίτη 1/08/2023, 20:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα της Αγγλίας: Η Sarah Breeden νέα υποδιοικητής για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα

Τράπεζα της Αγγλίας: Η Sarah Breeden νέα υποδιοικητής για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα

Τον διορισμό της Sarah Breeden ως υποδιοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας με αρμοδιότητα τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα ανακοίνωσε σήμερα η BoE, κατόπιν της εισήγησης του υπουργού Οικονομικών και του πρωθυπουργού της χώρας και την επικύρωσή της από τον Βασιλιά Κάρολο.

Ως υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, η Breeden θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου και θα συμμετέχει στην Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής (και θα προεδρεύει σε περίπτωση απουσίας του Διοικητή), στην Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής και στην Επιτροπή Προληπτικής Ρύθμισης και θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην παροχή σύνδεσης μεταξύ της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της νομισματικής πολιτικής, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΒοΕ

Η νέα υποδιοικητής θα είναι επίσης μέλος του Δικαστηρίου της Τράπεζας της Αγγλίας, θα προεδρεύει του Συμβουλίου Υποδομών Χρηματοπιστωτικών Αγορών και θα εκπροσωπεί την Τράπεζα της Αγγλίας σε διάφορους κρατικούς και διεθνείς φορείς.

Σχολιάζοντας τον διορισμό της, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Andrew Bailey, δήλωσε 

«Χαίρομαι που η Sarah διορίστηκε ως υποδιοικητής για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Οι πλούσιες γνώσεις της στην χρηματοοικονομική και οικονομική πολιτική θα φέρουν έναν αέρα ανανέωσης και θα αναδείξουν τον ρόλο της, τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο».

Ο υπουργός Οικονομικών Jeremy Hunt δήλωσε ότι η Breeden έχει «εκτεταμένη εμπειρία» στο ρόλο.

Η μεγαλύτερη τρέχουσα πρόκληση της BoE είναι η επαναφορά του πληθωρισμού στο στόχο του 2% από την πιο πρόσφατη μέτρηση που ήταν σχεδόν 8%. Η Breeden θα είναι επίσης υπεύθυνη για τις εργασίες της BoE σχετικά με ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας και τα τακτικά stress tests των τραπεζών της Βρετανίας και του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η Breeden, η οποία θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά της την 1η Νοεμβρίου, είναι ήδη μέλος της FPC και εκτελεστική διευθύντρια της κεντρικής τράπεζας για τη στρατηγική και τον κίνδυνο της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Ο Simon Wells, επικεφαλής οικονομολόγος της HSBC στην Ευρώπη, δήλωσε ότι λίγα είναι γνωστά για τις απόψεις της Breeden σχετικά με τη νομισματική πολιτική, αλλά δεν αναμένει ότι θα αλλάξει τις ισορροπίες στην MPC, όπου η Cunliffe ψήφιζε πάντα σύμφωνα με την πλειοψηφία για τα επιτόκια.

Από την πλευρά της η Sarah Breeden δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που διορίστηκα υποδιοικητής για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Η Τράπεζα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη στήριξη της ευημερίας του Ηνωμένου Βασιλείου και έχοντας δεσμευτεί στην κεντρική τραπεζική και στη δημόσια υπηρεσία για όλη μου την καριέρα, θα είναι τιμή και προνόμιο να αναλάβω αυτόν τον ρόλο».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News