Business & Finance Κυριακή 9/07/2023, 20:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η Tesla θα κατασκευάσει εργοστάσιο εκεί 

Γαλλία: Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η Tesla θα κατασκευάσει εργοστάσιο εκεί 

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε αισιόδοξος ότι η Tesla Inc. θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στη Γαλλία, αφού ο Πρόεδρος Emmanuel Macron συζήτησε με τον δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλο της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων, Elon Musk. 

Ο Musk αναζητούσε την τοποθεσία του επόμενου εργοστασίου της Tesla και επισκέφτηκε τη Γαλλία τον Μάιο και τον Ιούνιο. Δεν είναι σαφές εάν θα έφτιαχνε εδώ ένα εργοστάσιο οχημάτων ή ένα για την κατασκευή μπαταριών, είπε ο Le Maire.

«Υπάρχουν πολλές επιλογές στο τραπέζι, αλλά ελπίζω ότι ο Musk θα κάνει μια επένδυση στη Γαλλία», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στην τηλεόραση LCI, όπως μεταδίδει το Bloomberg. «Μπόρεσε να συνομιλήσει πολλές φορές με τον πρόεδρο και μίλησα και εγώ μαζί του. Ξέρει ότι είναι ευπρόσδεκτος στη Γαλλία,» πρόσθεσε.

Ένα εμπόδιο στη χώρα είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι βιομηχανικοί χώροι που έχουν σιδηροδρομικές ή θαλάσσιες συνδέσεις, καθώς και πράσινη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, επαρκή για την τροφοδοσία ενός εργοστασίου, είπε ο Le Maire.

Πέρα από αυτό, «έχουμε εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για να είμαστε η πιο ελκυστική χώρα και έχουμε αλλάξει ριζικά την οικονομική εικόνα της Γαλλίας στον κόσμο για σχεδόν επτά χρόνια,» τόνισε.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Le Maire: Η ΕΕ πρέπει να γίνει αυτάρκης σε γερμάνιο και γάλλιο

Ηλεκτροκίνηση: Η Mercedes-Benz θα υιοθετήσει το πρότυπο φόρτισης EV της Tesla στη Β. Αμερική

Νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη ανοίγει η Tesla

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News